Ειδήσεις

Πού βρέθηκαν στην τελετή του Επιταφίου οι πολιτικοί αρχηγοί

Στο ναό της Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα παρακολούθησε την τελετή περιφοράς του Επιταφίου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα.

Στην ιδιαίτερή του πατρίδα, στην Πύλο της Μεσσηνίας, ταξίδεψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του παρέστη επίσης στην τελετή περιφοράς του Επιταφίου.

Σε κλίμα κατάνυξης στο Mητροπολιτικό Iερό Nαό της Υπαπαντής του Κυρίου στην Καλαμάτα, παρακολούθησε το βράδυ την ακολουθία του Επιταφίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε από νωρίς στο Mητροπολιτικό Nαό της Καλαμάτας μαζί με τη σύζυγό του και προσκύνησαν τον Επιτάφιο, στην τελετή του οποίου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ στον ίδιο ναό εκκλησιάστηκαν ο συμμαθητής του, δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής στο νομό Γιάννης Λαμπρόπουλος, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, οι δικαστικές Αρχές κι εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακολούθησε στη συνέχεια την περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της Καλαμάτας, όπου στην κεντρική πλατεία ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ανέπεμψε δέηση.

Σχόλια