default-image

Προσδοκούν "Ανάσταση" επιτέλους οι έμποροι

Κρήτη
Προσδοκούν "Ανάσταση" επιτέλους οι έμποροι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θύμα του κακού καιρού έπεσε τα τελευταία 24ωρα και η αγορά του Ηρακλείου. Ο κόσμος φοβήθηκε το κρύο, το δυνατό αέρα, τις βροχές και το χαλάζι και δεν κατέβηκε στα μαγαζιά, με συνέπεια οι έμποροι να μετρούν τις πληγές τους και να κάνουν κι εκείνοι λόγο για μεγάλη καταστροφή. Το Μεγάλο Σάββατο το αγοραστικό ενδιαφέρον κορυφώθηκε, με τα καταστήματα να ανοίγουν από τις 9 το πρωί και να κλείνουν στις 3 μετά το μεσημέρι.

Όπως λέει χαρακτηριστικά στη "Νέα Κρήτη" ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης, «εκτός τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί με την αβεβαιότητα που υπάρχει στη χώρα μας, κάνοντας τον κόσμο να φοβάται να προβεί παρά μόνο στις απαραίτητες αγορές, ήρθε και η κακοκαιρία. Κι ενώ περιμέναμε τώρα στη Μεγαλοβδομάδα ότι θα είχαμε κάποια κατανάλωση και κάποια κίνηση στην αγορά, ο καιρός αυτός μας έκανε μεγάλη ζημιά».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, η κατάσταση είναι απελπιστική. Και πολύ χειρότερη από χθες ήταν η προχθεσινή κατάσταση στα μαγαζιά του Ηρακλείου. «Κάνει πολύ κρύο. Είχαμε και το χαλάζι, τις βροχές, τον αέρα. Πώς να κατέβει ο κόσμος; Και να κατέβει να αγοράσει τι; Ανοιξιάτικα είδη με τέτοιες καιρικές συνθήκες; Είναι πολύ μεγάλη η ζημιά. Δεν ξέρουμε βέβαια ακόμα σε σχέση με το περυσινό Πάσχα τι γίνεται. Την αποτίμηση θα την κάνουμε αμέσως μετά το Πάσχα. Πάντως είναι σίγουρα μεγάλη η ζημιά».

Την ίδια ώρα, αρκετοί είναι οι συμπολίτες μας που και αυτό το Πάσχα με δυσκολία εξασφάλισαν τα άκρως απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι, αφού καθημερινά οι λίστες με τους οικονομικά ασθενείς αυξάνονται αντί να μειώνονται, με τους φορείς να ενεργοποιούνται προκειμένου να βοηθήσουν όσους περισσότερους πολίτες μπορούν...

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_l8poaybj/

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News