default-image

Θρήνος στο τελευταίο αντίο για το 30χρονο παλικάρι

Κρήτη
Θρήνος στο τελευταίο αντίο για το 30χρονο παλικάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανείπωτος πόνος, θλίψη και οδύνη για συγγενείς, φίλους και γνωστούς που είπαν το στερνό αντίο στον αδικοχαμένο Βαγγέλη Ζωγραφάκη. Το 30χρονο παλικάρι που χάθηκε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στο βωμό της ασφάλτου, όταν το όχημά του συγκρούστηκε με διερχόμενη νταλίκα. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στη 1 το μεσημέρι από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μοιρών.

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, στο 1ο χιλιόμετρο Μοιρών-Ηρακλείου, στο ύψος της διακλάδωσης Καστελίου.

Σύμφωνα με την Τροχαία, ο 30χρονος οδηγός του Ι.Χ. έχασε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, τον έλεγχο του οχήματός του, το οποίο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενη νταλίκα. Το μικρό Ι.Χ. είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και διαλύθηκε κυριολεκτικά κατά τη σύγκρουση, με αποτέλεσμα ο νέος να χάσει τη ζωή του.

Μάλιστα, όπως έλεγαν αξιωματικοί της Αστυνομίας, ο οδηγός του βαρέως οχήματος κατάφερε να το ακινητοποιήσει τελικά σχεδόν δύο χιλιόμετρα από το σημείο της αρχικής σύγκρουσης, παρασύροντας σε όλο αυτό το διάστημα το Ι.Χ., που μεταμορφωμένο σε άμορφη μάζα σιδερικών είχε κολλήσει κυριολεκτικά στο εμπρόσθιο τμήμα της νταλίκας.

Ο 13ος νεκρός

Πρόκειται για το 13ο άνθρωπο που χάνεται στην άσφαλτο από την αρχή του χρόνου, όπως ανέφερε μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων κ. Γιάννης Λιονάκης. Σημειώνεται πως μεταξύ των 13 συνανθρώπων μας οι δύο από αυτούς ήταν από τροχαία που σημειώθηκαν το 2014 και νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία βαριά τραυματισμένοι και κατέληξαν. Πέρυσι το ίδιο χρονικό διάστημα είχαν σκοτωθεί σε τροχαία 11 συνάνθρωποί μας.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε το προχθεσινό τροχαίο και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί ατυχήματα και δυστυχήματα. Πρόκειται για μια μεγάλη ευθεία του δρόμου, όπου αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες. Τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα διερευνά η Τροχαία Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News