default-image

Μουδιασμένη η Κρήτη από το 13ο νεκρό στην άσφαλτο

Μουδιασμένη η Κρήτη από το 13ο νεκρό στην άσφαλτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ακόμη τραγωδία στην άσφαλτο. Μια ακόμη οικογένεια του νησιού θρηνεί τον παιδί της. Τριάντα μόλις ετών, διατηρούσε κατάστημα με χρώματα και έκανε ετοιμασίες και σχέδια για το Πάσχα. Όμως δεν πρόλαβε να τα ολοκληρώσει… Το νήμα της ζωής του κόπηκε, καθώς ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα λίγο μετά τις 9 χθες βράδυ, στο 1ο χιλιόμετρο Μοιρών-Ηρακλείου, στο ύψος της διακλάδωσης Καστελίου, βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του και τους δικούς του ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Τροχαία, ο 30χρονος οδηγός του Ι.Χ. έχασε, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, τον έλεγχο του οχήματός του, το οποίο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενη νταλίκα. Το μικρό Ι.Χ. είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και διαλύθηκε κυριολεκτικά κατά τη σύγκρουση, με αποτέλεσμα ο νέος να χάσει τη ζωή του. Μάλιστα, όπως έλεγαν αξιωματικοί της Αστυνομίας, ο οδηγός του βαρέως οχήματος κατάφερε να το ακινητοποιήσει τελικά σχεδόν δύο χιλιόμετρα από το σημείο της αρχικής σύγκρουσης, παρασύροντας σε όλο αυτό το διάστημα το Ι.Χ., που μεταμορφωμένο σε άμορφη μάζα σιδηρικών είχε κολλήσει κυριολεκτικά στο εμπρόσθιο τμήμα της νταλίκας.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_exr16fqs/

13ος νεκρός

Πρόκειται για το 13ο άνθρωπο που χάνεται στην άσφαλτο από την αρχή του χρόνου μέχρι χθες, όπως ανέφερε μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων κ. Γιάννης Λιονάκης.

Σημειώνεται πως μεταξύ των 13 συνανθρώπων μας οι δύο από αυτούς ήταν από τροχαία που σημειώθηκαν το 2014 και νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία βαριά τραυματισμένοι και κατέληξαν. Πέρυσι το ίδιο χρονικό διάστημα είχαν σκοτωθεί σε τροχαία 11 συνάνθρωποί μας.

Το σημείο όπου σημειώθηκε το χθεσινό τροχαίο και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί ατυχήματα και δυστυχήματα. Πρόκειται για μια μεγάλη ευθεία του δρόμου, όπου αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες. Τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα διερευνά η Τροχαία Ηρακλείου.

Μπέρδεψε το ρεύμα κυκλοφορίας

Για άλλη μια φορά, ο κ. Λιονάκης ανέφερε πως η οδήγησή μας χαρακτηρίζεται από ελλιπή παιδεία, έλλειψη προσοχής και έλλειψη σοβαρότητας. Για παράδειγμα η οδηγός με το κόκκινο Nissan που ανέβαινε από το Γιόφυρο προς την Παπαναστασίου, στο ρεύμα της καθόδου χθες το πρωί - περίπου 11:30 - και συγκρούστηκε με άλλη οδηγό, η οποία για να την αποφύγει ανέβασε το αυτοκίνητό της στο κράσπεδο του δρόμου και τραυματίστηκε. Από τύχη δεν είχαμε χειρότερα εκεί, ενώ εντοπίστηκε τελικά από την Τροχαία η οδηγός που μπέρδεψε το ρεύμα κυκλοφορίας και μπήκε αντικανονικά στην εθνική. Πλέον αναμένεται να υποστεί τις σχετικές κυρώσεις, ενώ υπάρχει και σχετικό βίντεο που καταγράφει καρέ-καρέ τις κινήσεις της.

Αξίζει να τονιστεί πως πριν ένα περίπου χρόνο είχε συμβεί και πάλι το ίδιο στο ίδιο σημείο!

Ιωάννα Βλαχάκη - Ύβα Κουμαντάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News