Ειδήσεις

Το ΚΚΕ για την επίσκεψη του υπ. Υγείας στο Ηράκλειο

Συνέχιση της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων στον τομέα της Υγείας "βλέπει" η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ, που με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού και του υφυπουργού Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει, «η επίσκεψη του υπουργού και του υφυπουργού Υγείας στο Ηράκλειο σηματοδοτεί τη συνέχιση της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων. Όσο και αν προσπάθησαν να περιγράψουν την τραγική κατάσταση στις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας και στο Ηράκλειο, δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη συμφωνία τους με τη στρατηγική της Ε.Ε. και στο χώρο της υγείας και πρόνοιας, που οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση.

Επέλεξαν μάλιστα να μην επισκεφτούν τα νοσοκομεία του Ηρακλείου, αλλά να διοργανώσουν μια σύσκεψη-κυβερνητική "φιέστα", με ελεγχόμενο ακροατήριο και "ευήκοα ώτα". Θέλουν να αποφύγουν να εκτεθούν στην ουσιαστική συζήτηση και την αντιπαράθεση, αφού από τις δεσμεύσεις τους απουσιάζει η δημόσια και δωρεάν υγεία, που έστω και στα λόγια διακήρυτταν προεκλογικά.

Ακόμα και η κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ είναι "σταγόνα στον ωκεανό", αφού οι ασθενείς αναγκάζονται να πληρώνουν σειρά εξετάσεων που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ και οι ανασφάλιστοι θα συνεχίσουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Όσον αφορά τις εξαγγελίες για μαζικές προσλήψεις, αποδείχθηκαν "άνθρακες ο θησαυρός". Οι 4.500 προσλήψεις (που είχαν διακηρυχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση) σε όλη την Ελλάδα όχι μόνο δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες του λαού για αναβαθμισμένο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας (μόνο στο ΠΑΓΝΗ τα κενά είναι 650), αλλά παραπέμπονται στο μέλλον χωρίς να διευκρινίζεται από την ηγεσία του υπουργείου πότε και σε ποια νοσοκομεία θα γίνουν.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι υγειονομικοί, συνολικά ο λαός που πλήττεται από αυτήν την πολιτική να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να μη δείξουν καμία ανοχή στη στάση της κυβέρνησης, να οργανώσουν την πάλη τους για ένα σύστημα υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, με κατάργηση όλων των πληρωμών για εξετάσεις και φάρμακα, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα, που θα καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων και των ασθενών».

Σχόλια