default-image

Απολογούνται 5 μέλη της σπείρας που ρήμαζε την ενδοχώρα

Κρήτη
Απολογούνται 5 μέλη της σπείρας που ρήμαζε την ενδοχώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανακριτικό κατώφλι για να απολογηθούν ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου θα περάσουν αύριο το πρωί οι υπόλοιποι πέντε άνδρες που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χιλιάδες κλοπιμαία πάσης φύσεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανακριτικό κατώφλι για την ίδια υπόθεση αναμένεται να περάσουν σε δεύτερο χρόνο ακόμη περίπου 10 άτομα που φέρονται επίσης να εμπλέκονται.

Ωστόσο, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου συνεχίζεται η παρέλαση θυμάτων κλοπής προκειμένου να αναγνωριστούν και τα υπόλοιπα κλοπιμαία που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ελεύθεροι υπό όρους τρεις κατηγορούμενοι

Στο μεταξύ χθες οι τρεις κατηγορούμενοι άνδρες, από τους οκτώ που συνελήφθησαν, πέρασαν το ανακριτικό κατώφλι για να απολογηθούν χθες στις 12:30 το μεσημέρι.

Με τις κατηγορίες σε βάρους τους να είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους, ενώ στα δυο άτομα, πατέρα και γιο, επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση.

Συγκεκριμένα, στον 52χρονο και τον 28χρονο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, υποχρεούνται να δίνουν το "παρών" στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, ενώ επιβλήθηκε και εγγυοδοσία ύψους 5.000 ευρώ. Στον τρίτο, που απολογήθηκε χθες, επιβλήθηκε ο περιοριστικός ορός να δίνει το "παρών" στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ανήκουν στα άτομα που ο βασικός πυρήνας φέρεται να επέλεγε κατά περίπτωση για συμμετοχή σε κλοπές.

Οι δικηγόροι των συγκεκριμένων κατηγορουμένων αμφισβητούν το περιεχόμενο των καταγεγραμμένων συνομιλιών που υπάρχουν στη δικογραφία και προσθέτουν πως δεν υπήρξαν ευρήματα, ενώ οι ίδιοι φέρονται να αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Ο Γιώργος Στειακάκης, συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου από το Ηράκλειο κατηγορουμένου για κλοπή κυψελών μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" έκανε λόγο για παρανόηση των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών και συμπλήρωσε πως πρόκειται για περίπτωση που δε βρέθηκε κανένα εύρημα και δεν έχει καταγγελθεί καμιά κλοπή.

«Αυτό έγινε κατανοητό από εισαγγελέα και ανακρίτρια και γι' αυτό αφέθηκε ελεύθερος. Είναι η αρχή της όλης υπόθεσης. Θέλει χρόνο για να αξιολογηθεί. Στις υποθέσεις που στηρίζονται σε συνομιλίες πολλά πράγματα και γεγονότα δε συνδυάζονται με ευρήματα».

Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης πατέρα και γιου από τη Γαλιά, κατηγορουμένων για την κλοπή μελιού, Κατερίνα Χατζηδογιαννάκη, «υπήρχαν κάποια ευρήματα, ενδείξεις, όμως οι ενδείξεις δεν είναι και αποδείξεις. Δηλώσαμε πως δεν είχαμε καμιά σχέση και γι' αυτό η δίωξη είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε δεν αναφέρονται ούτε η λέξη σπείρα ούτε συμμορία ούτε εγκληματική οργάνωση».

Χθες από εισαγγελέα πέρασε και ένας 27χρονος, που σε συνέχεια της επιχείρησης που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης, μετά από έρευνα που έγινε, στο σπίτι του βρέθηκαν σφαίρες, εξαρτήματα όπλων και τέσσερις χειροβομβίδες. Ο ίδιος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως ανήκουν σε έναν από τους 8 που ήδη έχουν συλληφθεί.

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News