Ειδήσεις

Στις φλόγες Ι.Χ. και γραφείο τελετών

Άκρως επεισοδιακό αποδείχτηκε το ξημέρωμα της Μεγάλης Πέμπτης για την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Ηράκλειο, όπου τυλίχθηκαν στις φλόγες ένα Ι.Χ. και η υπόγεια αποθήκη γραφείου τελετών!

Στο στόχαστρο βρέθηκε ένας συνταξιούχος μηχανικός του Δημοσίου, στον οποίο ανήκει το αυτοκίνητο μάρκας Audi. Ό ίδιος δηλώνει πλήρως αιφνιδιασμένος και σαστισμένος από την επίθεση. Όπως ανέφερε στους αξιωματικούς του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αφενός δεν έχει διαφορές με κανέναν, αφετέρου δε, είχε επιστρέψει μόλις λίγες ώρες νωρίτερα στο Ηράκλειο.

Όπως φαίνεται πάντως από την εικόνα των ζημιών που προκλήθηκαν, η φωτιά, με όποιο μέσο και αν προκλήθηκε, ξεκίνησε από τον πίσω αριστερό τροχό και άρχισε να επεκτείνεται με αργό ρυθμό γι' αυτό και η φωτιά αντιμετωπίστηκε από τους πυροσβέστες μέσα σε λίγα λεπτά και δεν προκάλεσε πλήρη καταστροφή του οχήματος.

Ο συναγερμός σήμανε στις 3:55, όταν λαμπάδιασε Ι.Χ., το οποίο ήταν σταθμευμένο στην οδό Ισότητας, κοντά στο γήπεδο του Ατσαλένιου. Ο γείτονες αντιλήφθηκαν εγκαίρως τι συνέβαινε, καθώς ξύπνησαν από τον ήχο των ελαστικών και των τζαμιών του αυτοκινήτου που έσκασαν εξαιτίας της φωτιάς. Έντρομοι πετάχτηκαν στο δρόμο και οι ιδιοκτήτες του, αντικρίζοντας το Ι.Χ. να καίγεται από την αριστερή του πλευρά.

Στη δεύτερη περίπτωση, αυτή του γραφείου τελετών στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, τα αίτια της φωτιάς δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα γι' αυτό και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Η φωτιά ξέσπασε σε υπόγεια αποθήκη στις 05:15, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση στην Πυροσβεστική εξαιτίας των ιδιαίτερων και εύφλεκτων υλικών που ήταν αποθηκευμένα εκεί.

Δυσκολίες προσέγγισης

Επιτόπου βρέθηκαν δύο οχήματα και επτά άνδρες της Πυροσβεστικής που πρόλαβαν το ενδεχόμενο επέκτασής της. Το συγκεκριμένο γραφείο βρίσκεται στην οδό Δελημάρκου, στην Αγία Τριάδα, ωστόσο βρίσκεται πολύ κοντά στη συμβολή με τη λεωφόρο Καλοκαιρινού. Γι' αυτό και τα οχήματα της Πυροσβεστικής δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες ώστε να προσεγγίσουν τη φωτιά. Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής επαναφέρουν το θέμα της προσβασιμότητας για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση ο κίνδυνος θα ήταν μεγάλος. Αν και οι ιδιοκτήτες αποδίδουν την πυρκαγιά σε πιθανό βραχυκύκλωμα στην ηλεκτρική εγκατάσταση, και το συγκεκριμένο περιστατικό εξετάζεται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια