default-image

Το "κακό σενάριο": Μας... τελειώνουν τώρα ή τον Ιούνιο

Οικονομία
Το "κακό σενάριο": Μας... τελειώνουν τώρα ή τον Ιούνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα "σενάρια" αυτά συζητούνται ευρέως, αλλά πλέον αναφέρθηκαν και από στέλεχος της κυβέρνησης, το οποίο ωστόσο θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Η αποκάλυψη ήλθα από το Παρίσι, καθώς σύμφωνα με τα λόγια του κυβερνητικού στελέχους - όπως υποστηρίζει η Μαρία Δεναξά που παρουσίασε το σχετικό ρεπορτάζ στο MEGA -  το "κακό σενάριο" είναι να θέλουν να μας τελειώσουν τώρα ή τον Ιούνιο οι δανειστές μας.

Το κυβερνητικό αυτό στέλεχος - σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό - φέρεται να υποστήριξε ότι υπάρχει το κακό σενάριο: «Οι δανειστές να καθυστερούν επίτηδες την συμφωνία με την Ελλάδα για να μας φέρουν στο «αμήν» ώστε να αναγκαστούμε να υποχωρήσουμε».

Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος - το οποίο έχει γνώση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται, αλλά δεν είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης - ανέφερε τα τρία σενάρια που έχει κατά νου η κυβέρνηση στην Αθήνα σε σχέση με την διαπραγμάτευση:

Το πρώτο είναι να έλθουν τα δύο μέρη σε έναν έντιμο συμβιβασμό

Το δεύτερο είναι να θέλουν να «μας τελειώσουν» τώρα

Το τρίτο είναι να θέλουν να μας τελειώσουν τον Ιούνιο, οπότε και λήγει η τετράμηνη παράταση.

Το στέλεχος αυτό δεν διευκρίνισε τι εννοούσε με το «θα μας τελειώσουν», αν δηλαδή υπονοεί ότι θα μας βγάλουν εκτός ευρώ ή αν θέλουν να «τελειώσουν» πολιτικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάζοντάς την σε άτακτη υποχώρηση και να περάσει τελικώς η σκληρή άποψη των πιστωτών.

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι δανειστές δεν έχουν ενιαία γραμμή αλλά, αντιθέτως, «υπάρχουν διαφορές μεταξύ των θεσμών στην προσέγγιση των θεμάτων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News