Ειδήσεις

Προσοχή στους δρόμους για ένα αναίμακτο Πάσχα

Και ενώ ο κατάλογος με τα θύματα της ασφάλτου ολοένα και μεγαλώνει με τελευταίο στη  λίστα το 30χρονο παλικάρι που έχασε την ζωή του χθες βράδυ κοντά στις Μοίρες όταν το ιχ του συγκρούστηκε με νταλίκα , η τροχαία και αυτό το Πάσχα ενισχύει τις δυνάμεις της λαμβάνοντας περισσότερα μέτρα αστυνόμευσης για όσο το δυνατόν ένα αναίμακτο Πάσχα.

Ο στόχος είναι οι εκδρομείς να πάνε και να έρθουν ασφαλείς από τους προορισμούς τους και για τον   λόγο αυτό θα υπάρχουν μπλόκα σε κομβικά σημεία εθνικών οδών με συνεχείς επίσης περιπολίες και στα επαρχιακά  οδικά δίκτυα. Βέβαια και από την πλευρά τους οι ταξιδιώτες που θα κινηθούν στους δρόμους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεσταλμένοι όση ώρα βρίσκονται στο τιμόνι τηρώντας πιστά τους κανόνες του ΚΟΚ και επιδεικνύοντας την πρέπουσα κυκλοφοριακή  συμπεριφορά. Μάλιστα για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι και σχετική ενημερωτική εκδήλωση στα Λιοντάρια από τον σύλλογο πρόληψης τροχαίων ΕΣΥ ΠΡΩΤΑ όπου θα μοιραστεί και το απαραίτητο ενημερωτικό υλικό.

Όχι αντικανονικά προσπεράσματα, χαμηλές ταχύτητες ,ζώνες ασφαλείας και κράνη οι μοτοσικλετιστές , τα παιδιά στα παιδικά καθισματάκια και πάντα δεμένα και σίγουρα όχι κατανάλωση αλκοόλ αν πρόκειται να οδηγήσουμε είναι μερικοί από τους χρυσούς κανόνες που θα πρέπει να υπάρχουν στο νου κάθε οδηγού και συνεπιβάτη.

Η αστυνομική παρουσία θα είναι ενισχυμένη  και η αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, ενώ θα είναι αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων καθώς και σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς.

Παράλληλα, τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου για την περίοδο των εορτών του Πάσχα, με στόχο την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας…

Παράλληλα, θα εντατικοποιηθούν οι αστυνομικοί έλεγχοι για την παράνομη κατασκευή, διακίνηση, εμπορία και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών.

ΒΑΛΙΑ ΜΠΟΥΗ

Σχόλια