default-image

Προκρίθηκε η Μακάμπι και μαζί της ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ
Προκρίθηκε η Μακάμπι και μαζί της ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μακάμπι νίκησε 73-64 την Αλμπα στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου του Top 16 της Ευρωλίγκας, πήρε την πρόκριση και μαζί της τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά και άφησε παράλληλα εκτός συνέχειας της διοργάνωσης τα «άλμπατρος», καθιστώντας τον αγώνα των «πράσινων» στο Βελιγράδι αδιάφορη για το τελικό αποτέλεσμα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης πήραν από την αρχή μέχρι το τέλος το προβάδισμα και δεν το έχασαν ποτέ, παρά το γεγονός πως αντιμετώπισαν προβλήματα με την αστοχία στις βολές μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου, έχοντας την κατάλληλη ευστοχία στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Η Μακάμπι ξεκίνησε «φουριόζα» και προηγήθηκε με +4 και +7 στην αρχή της αναμέτρησης με τους Σχορτσανίτη και Σμιθ. Ο Ραντλ έφερε το +9 για τους Ισραηλινούς, όμως με σερί 6-0 οι πρωταθλητές Ευρώπης μείωσαν στο -3. Πλέον, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +3 και +5 για τους πρωταθλητές Ευρώπης και τελικά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +4 για τη Μακάμπι.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, η Μακάμπι έφτασε στο +9 με τον Σμιθ, όμως ένα 4-0 σερί της Αλμπα μείωσε στο -5 και το προσωπικό σερί 4-0 του Μπάνιτς έφερε το -3 για τα «άλμπατρος» του Βερολίνου. Ο Ραντόσεβιτς έφτασε στο 6-0 το σερί των Γερμανών και μείωσε στο -1 τη διαφορά και ο Ρένφρο ισοφάρισε, με την επιθετική υπεροπλία των γηπεδούχων να κάνει τη διαφορά σε εκείνο το διάστημα. Οι Αμερικανοί με 6-0 σερί έφεραν το +6 για την ομάδα του Γκάι Γκούντες κι ο Ραντλ έφερε το +7 για τη Μακάμπι, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο στο +5 για τους φιλοξενούμενους.

Η εκατέρωθεν αστοχία στο πρώτο δίλεπτο της τρίτης περιόδου και το 0/8 στις βολές βοήθησαν την Αλμπα να μειώνει στο -2 με 4-0 σερί, όμως οι Ισραηλινοί έφτασαν το +7. Όμως, τα καλά ποσοστά στα δίποντα τους βοήθησαν να προηγούνται με + 1και +3 σταθερά, χάρη στην ευστοχία του Σμιθ, ιδιαίτερα από την περιφέρεια. Σιγά, σιγά οι Ισραηλινοί ευστοχούσαν στις βολές και έφτασαν στο +6, όμως ένα προσωπικό σερί 6-0 του Ρένφρο μείωσε στο -2 τη διαφορά. Η Μακάμπι διατηρούσε ένα +1 με+3, με τον Σμιθ να τη φέρνει στο +4 με τρίποντο, για να ολοκληρωθεί το τριαντάλεπτο στο +2 για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο Σμιθ έφερε το +5 στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, όμως η Αλμπα έκανε 5-0 σερί και ισοφάρισε. Ο Σχορτσανίτης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με πέντε προσωπικούς πόντους και ευστοχία στις βολές, διατηρούσε το +2 και το +3 για την ομάδα του. Ο Οχαγιόν έφερε το +5 για τη Μακάμπι και ο Τάιους το +7, με τους Ισραηλινούς να εκμεταλλεύονται τα περισσότερα ριμπάουντ που μάζευαν και να φεύγουν στον αιφνιδιασμό. Οι Γερμανοί απάντησαν με σερί 4-0 και μείωσαν στο -3, όμως ο Σμθ ευστόχησε σε τρίποντο και έφερε ξανά το +6 για τη Μακάμπι. Οι συνεχόμενες άστοχες επιθέσεις και με δεύτερες προσπάθειες διατηρούσαν σταθερά τη Μακάμπι στο +6, με τον Οχαγιόν να τη φέρνει στο +7 και τον Πάργκο στο +9, διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News