Ειδήσεις

O Messenger του Facebook αποκτά δικό του αυτόνομο σάιτ

Από σήμερα, το Facebook βάζει σε λειτουργία το messenger.com, διαθέτοντας τη δημοφιλή υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Messenger, σε αυτόνομο σάιτ που επιτρέπει τις συνομιλίες με επαφές σας χωρίς να είστε εντός του κοινωνικού δικτύου.

Με τον τρόπο αυτό, το Facebook προετοιμάζει τους χρήστες για την έλευση της νέας υπηρεσίας Facebook Business για επειχειρήσεις, όπου το Messenger θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της, αλλά επιτρέπει και σε όλους τους χρήστες, αφού εισάγουν το username και το password τους, να συνομιλούν online, από τον browser τους.

Μέσω του messenger.com που προς το παρόν υποστηρίζει μόνο την Αγγλική γλώσσα, μπορεί κανείς να κάνει chat γραπτώς, να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία φωνητικών και βίντεο-κλήσεων του Messenger, να στείλει ηλεκτρονικά stickers και εικόνες -ακόμα και GIF- και να κάνει like σε συνομιλίες, αλλά και να συμμετάσχει σε ομαδικές συζητήσεις.

Παράλληλα, πατώντας στο σύμβολο με το γρανάζι, μπορεί να προσωποποιήσει τις ρυθμίσεις για να φέρει την υπηρεσία στα μέτρα του, ανάλογα με τις ανάγκες του. Παραδόξως, η υπηρεσία Messenger.com λειτουργεί προσωρινά μόνο σε browser Safari για Mac, ενώ σύνταμα θα υπάρξει υποστήριξη και για τους υπόλοιπους περιηγητές.

Πηγή: lifo.gr

Σχόλια