default-image

Παγκόσμια κρητική πατέντα με… γεύση αβοκάντο

Υγεία
Παγκόσμια κρητική πατέντα με… γεύση αβοκάντο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρητική σφραγίδα φέρνει μια νέα παγκόσμια πατέντα  που κάνει για ακόμη φορά περήφανη την Ελλάδα. Ο Χανιώτης Μανώλης Λεράκης κατάφερε να κάνει αυτό που κανείς μέχρι σήμερα δεν τόλμησε και πλέον έχει στήσει το δικό του επιχειρηματικό success story, ρίχνοντας στην αγορά ένα προϊόν που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.

Τι έκανε; Παστερίωσε φρέσκο πολτό κρητικού αβοκάντο και δημιούργησε τρία υψηλής διατροφικής αξίας συνοδευτικά φαγητού ικανά να διεγείρουν τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Όλα ξεκίνησαν το 1971 όταν η οικογένεια του δημιουργικού επιχειρηματία αποφασισε να καλλιεργησει την πρώτη φυτεία αβοκάντο στην Κρήτη.

Σαράντα χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2010, σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ξενικά η επιστημονική έρευνα για τη μεταποιητική εκμετάλευση του καρπού αβοκάντο σε τρόφιμο.

Για να φτάσουμε στον Οκτώβριο του 2014, οπότε το αβοκάντο με μυρωδικά και λεμόνι για τη σαλάτα, το ψάρι και το πράσινο σάντουιτς, το αβοκάντο με φέτα και ελιά για κρέας, για φαγητό κατσαρόλας, για λουκάνικα, ή ως dip με μπίρα ή κρασί, αλλά και το αβοκάντο με μαύρη σοκολάτα για τη φρυγανιά, την κρέπα, το κέικ ή ακόμη και για τα γλυκά για προσθήκη γεύσης, σπάνε τα σύνορα και αυτή τη στιγμή αποτελούν τη ναυαρχίδα των εκλεκτότερων delicatessen ανά την Ελλάδα και τον κόσμο!

Με παραγωγή πάνω από πέντε τόνους αβοκάντο ετησίως, αναπτύχθηκε μια σειρά προϊόντων τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερίνη, προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού, αποτελούν ασπίδα προστασίας των ματιών, προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, επιβραδύνουν τη διαδικασία του γήρατος, συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες αλλά και στη ρύθμιση του σωματικού βάρους, του μεταβολισμού.

Ως ο μοναδικός "τολμών" παστερίωσης πολτού αβοκάντο ο 40χρoνος επιχειρηματίας απέσπασε το Νοέμβριο του 2014 στο διεθνή διαγωνισμό στο Sial της Γαλλίας παγκόσμια διάκριση καινοτομίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News