default-image

"Γυμνό" το αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης"

Κρήτη
"Γυμνό" το αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά τα εκατομμύρια ευρώ με τα οποία ενισχύει τον κρατικό κορβανά, το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου μένει "γυμνό" όχι μόνο από υποδομές αλλά και από κονδύλια, με τα οποία μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από μικρές σε κόστος ανάγκες που παρατηρούνται. Ακόμη και μια δαπάνη μερικών εκατοντάδων ευρώ είναι δύσκολο από την αρμόδια Αρχή και τον ίδιο τον αερολιμενάρχη να καλυφθεί! Με το θέμα της ομαλής λειτουργίας του αεροδρομίου και την αντιμετώπιση ή αποκατάσταση λειτουργικών προβλημάτων που προκύπτουν να αφήνονται επί της ουσίας στην καλή πρόθεση των αυτοδιοικητικών Αρχών... ή στο έλεος της γραφειοκρατίας!

Η "γύμνια" του αεροδρομίου Ηρακλείου σε υποδομές, μέσα και κονδύλια τέθηκε επί τάπητος από τον περιφερειάρχη Κρήτης και κατά τη συνάντηση που είχε με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με στόχο πλέον τη δραστική βελτίωση της κατάστασης στον αερολιμένα από την επόμενη πια τουριστική σεζόν.

«Δεν είναι δυνατόν από το αεροδρόμιο Ηρακλείου το κράτος να εισπράττει κάθε χρόνο 55 εκατομμύρια ευρώ και να μη δαπανά ούτε 1 εκατομμύριο», σχολίασε καυστικά ο Σταύρος Αρναουτάκης. «Είναι δυνατόν μήνα Μάρτιο να μην έχει προϋπολογισμό ούτε 1.000 ευρώ ο αερολιμενάρχης για να κάνει κάποιες μικρές, στοιχειώδεις κινήσεις;», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού ο περιφερειάρχης.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του κ. Αρναουτάκη και του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα Τουρισμού κ. Βαμιεδάκη με την κ. Έλενα Κουντουρά.

Το θέμα του αεροδρομίου Ηρακλείου που, αν και πρώτο σε πτήσεις τσάρτερ στη χώρα δεν εμφανίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα που του αξίζει, τέθηκε από τον Σταύρο Αρναουτάκη στην Έλενα Κουντουρά. Παρά το γεγονός πως χρειάζονται μελέτες και πολλά διαδικαστικά, ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος ότι από του χρόνου, από την τουριστική σεζόν του 2016, το αεροδρόμιο θα εμφανίσει ουσιαστική βελτίωση.

«Είμαι αισιόδοξος για την επόμενη τουριστική σεζόν. Έχει γίνει μια καλή δουλειά από όλους τους φορείς. Χρειάζεται βεβαίως και μια ηρεμία στο πολιτικό κλίμα. Μέσα στο Πάσχα θα κάνουμε μια συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Σταθάκη, μαζί με τον δήμαρχο Ηρακλείου. Έχει κλειστεί το ραντεβού ώστε να μπορούμε να θέσουμε αναλυτικά όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργική βελτίωση του "Ν. Καζαντζάκης", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

Η συνάντηση βεβαίως του περιφερειάρχη με την αναπληρώτρια υπουργό, παρουσία και του εντεταλμένου συμβούλου Τουρισμού της Περιφέρειας Μιχάλη Βαμιεδάκη, δεν αναλώθηκε μονάχα στο θέμα του αναγκαίου "λίφτινγκ" στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Στη συνάντηση, που έγινε σε καλό κλίμα, τέθηκαν όλα τα ζητήματα ανάπτυξης του τουρισμού της Κρήτης με έμφαση την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στο νησί και στην αναβάθμιση των δημόσιων έργων υποδομής. Στη συνάντηση παράλληλα συζητήθηκαν οι απαιτούμενες συντονιστικές ενέργειες για την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού της Κρήτης, το ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας όλων των Περιφερειών υπό το συντονισμό του υπουργείου Τουρισμού για μια ενιαία τουριστική στρατηγική, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τον κινηματογραφικό τουρισμό, τον τουρισμό υγείας, τον καταδυτικό τουρισμό κ.ά.

Ράνια Μωραΐτη, Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News