default-image

Ο καιρός... τρελάθηκε! Χαλάζι στο Ηράκλειο σήμερα (videos)

Κρήτη
Ο καιρός... τρελάθηκε! Χαλάζι στο Ηράκλειο σήμερα (videos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καιρός συνεχίζει να... κάνει τα δικά του, εκπλήσσοντας με την εντελώς αταίριαστη για την εποχή εικόνα του.

Μάλιστα σήμερα το πρωί μέσα στο Ηράκλειο έπεσε... χαλάζι, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube:

Χαλάζι έριξε και στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, με δύο έντονες "μπόρες" που κράτησαν μερικά λεπτά η καθεμία.

Στα ορεινά της Κρήτης πάντως χιονίζει... ξανά, καθώς η θερμοκρασία έχει πέσει σε απίστευτα για την εποχή επίπεδα, που θυμίζουν... Γενάρη!

Την ίδια ώρα επικρατούν ισχυροί άνεμοι, 6 έως 8 μποφόρ και κατά διαστήματα βρέχει, ενώ τοπικά αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να πέσουν και καταιγίδες.

Παρόμοια αναμένεται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, να είναι η εικόνα του καιρού και αύριο, ενώ μικρή βελτίωση θα ξεκινήσει από αύριο Μεγάλη Παρασκευή αργά το βράδυ και θα συνεχιστεί το Μεγάλο Σάββατο.

Η παρακάτω φωτογραφία τραβήχτηκε λίγο μετά τις 2 έξω από τα γραφεία του neakriti.gr στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου:

Απαγορευτικό απόπλου

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά για Κρήτη-Κυκλάδες-Δωδεκάνησα, καθώς το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου. Για τους προορισμούς αυτούς θα ισχύσει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς οι άνεμοι πνέουν στα πελάγη θυελλώδεις.

MINOAN LINES: Τροποποιήσεις δρομολογίων

Ανακοίνωση που αφορά τροποποιήσεις των δρομολογίων της λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών εξέδωσε η ναυτιλιακή εταιρεία MINOAN LINES.

Σύμφωνα με αυτήν, η MINOAN LINES γνωστοποιεί στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν στο Αιγαίο και της απαγόρευσης απόπλου που έχει επιβληθεί από τα Λιμεναρχεία Πειραιά και Ηρακλείου, τα πλοία της εταιρείας δε θα αποπλεύσουν σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2015 για τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους από τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Πειραιά αντίστοιχα.

Επίσης, γνωστοποιείται στο επιβατικό κοινό ότι, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και αρθεί η απαγόρευση απόπλου έως τις 15:00 της 10ης Απριλίου 2015, τα πλοία της εταιρείας θα εκτελέσουν έκτακτα ημερήσια δρομολόγια από τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Πειραιά αμέσως μετά την άρση της απαγόρευσης.

Αντίστοιχα, το ίδιο βράδυ, θα εκτελέσουν κανονικά τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους στη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι, εάν η άρση απαγόρευσης απόπλου πραγματοποιηθεί μετά τις 15:00, θα εκτελεστεί μόνο το προγραμματισμένο βραδινό δρομολόγιο της 10ης Απριλίου 2015, στις 21:00 από Πειραιά και στις 21:30 από το λιμάνι του Ηρακλείου αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες όπως και για αντικαταστάσεις εισιτηρίων, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται πριν την αναχώρησή τους στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Γραφεία της MINOAN LINES, μέσω των πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο) και στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810 229602, Πειραιάς: 210 4145744, Αθήνα: 210 3376910)».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News