default-image

"Αδιανόητες οι μετεγγραφές σε περίοδο κρίσης"

Κρήτη
"Αδιανόητες οι μετεγγραφές σε περίοδο κρίσης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι αδιανόητο, σε επίπεδο τέτοιας ανθρωπιστικής κρίσης, να αναγκάζονται οικογένειες να μεταναστεύουν από πόλη σε πόλη. Είναι αδύνατο να σταματούν εκπαιδευτικά προγράμματα και να την πληρώνουν πάλι οι φοιτητές. Προτείνω να αποσύρουν τα πανεπιστήμια τις προσφυγές, λόγω οικονομικής κρίσης».

Τα παραπάνω αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Για τους δημοτικούς αστυνομικούς αναφέρει: «Πριν την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας από τη μνημονιακή κυβέρνηση, υπήρχαν 2.864 δημοτικοί αστυνομικοί. Από αυτούς 1.543 πήγαν στην ΕΛ.ΑΣ., 554 πήγαν σε υπουργεία, σωφρονιστικά ιδρύματα και νοσοκομεία και 214 μπήκαν σε διαθεσιμότητα.

Σήμερα λένε ότι θα επιστρέψουν 1.756, άρα λείπουν από το σώμα 1.008. Όλοι πτυχιούχοι, οι οποίοι πήγαν σε θέσεις όπου έχουν προσφέρει πολλά.

Οι απολύσεις και οι μετακινήσεις είναι αλήθεια ότι έχουν κοστίσει σοβαρά στους δημοτικούς αστυνομικούς. Προτείνω να υπάρχει διακριτική ευχέρεια σε αυτούς που θέλουν να γυρίσουν και τα κενά να καλυφτούν από τους πίνακες ΑΣΕΠ».

Επιτυχόντες ΑΣΕΠ

Αναφορικά με τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 1998 ο βουλευτής δηλώνει: «Δεκαεφτά χρόνια αγώνων και δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ με κατάθεση τροπολογίας των βουλευτών του, μεταξύ αυτών και ο κ. Κουρουμπλής, για πρόσληψη τουλάχιστον 1000 ατόμων.

Δυστυχώς, έως σήμερα, το νομοσχέδιο του κ. Κατρούγκαλου δεν ικανοποιεί τα αιτήματά τους. Όλοι αυτοί είναι επιτυχόντες με γραπτό διαγωνισμό, άρα δεν μπαίνουν στο άρθρο 20 του νομοσχεδίου που μιλά για μοριοδότηση.

Ζητώ άμεση αποκατάσταση αδικίας, αμέσως πρόσληψη τουλάχιστον 1.000», καταλήγει ο κ. Μιχελογιαννάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News