default-image

Καταβλήθηκε η δόση στο ΔΝΤ

Οικονομία
Καταβλήθηκε η δόση στο ΔΝΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταβλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η δόση ύψους 448 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στο πλαίσιο της αποπληρωμής του δάνειο των 28 δισ. ευρώ που έλαβε κατά πρώτο πρόγραμμα διάσωσης τον Μάιο του 2010.

Συνολικά η Ελλάδα καλείται να καταβάλει στο ΔΝΤ 6,34 δισ. ευρώ έως το τέλος Δεκεμβρίου 2015. Στις 12η Μαΐου θα πρέπει να πληρώσει 746 εκατ. ευρώ, ενώ τον Ιούνιο θα πρέπει να καταβάλει μέσα σε τέσσερις δόσεις αθροιστικά 1,53 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι, τη Δευτέρα 13 Απριλίου, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν θα παράσχει ενημέρωση για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου.

Στο ΔΣ του ΔΝΤ θα παραστεί και ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ρισί Γκογιάλ, ο οποίος θα ενημερώσει για την πρόοδο που έχει συντελεσθεί στο Brussels Group.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου θα μετέχει κανονικά ο εκπρόσωπος της Ελλάδας Θάνος Κατσάμπας, ο οποίος αν και υπέβαλε την παραίτησή του χθες Μ. Τετάρτη θα ασκεί κανονικά τα καθήκοντα του έως την 1η Ιουνίου 2015.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News