Ειδήσεις

Η εφορία... κυνηγά αγνοούμενο του Norman Atlantic

Για τους Αμερικανούς δύο πράγματα θεωρούνται αναπόφευκτα: ο θάνατος και... οι φόροι.

Κάπως έτσι εξελίσσονται τα πράγματα και στα καθ' ημάς, αφού τώρα εκτός από τις εταιρείες είσπραξης οφειλομένων που κυνηγούν τους ανθρώπους που χρωστάνε στις τράπεζες ακόμη και... πέρα από τον τάφο, παρόμοιο ζήλο επιδεικνύει και η εφορία…

…Η οποία ζητά από έναν εκ των αγνοούμενων του Norman Atlantic να... πληρώσει τα οφειλόμενα!

Μόνο ως κακόγουστη φάρσα θα μπορούσε να εκλάβει το τηλεφώνημα που δέχτηκε πρόσφατα η σύζυγος του Ιωάννη Συμεωνίδη, ενός εκ των αγνοουμένων από το φλεγόμενο "Norman Atlantic".

Κι όμως, η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής δεν αστειευόταν. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ζητούσε επιτακτικά να μιλήσει με τον Ιωάννη Συμεωνίδη, για να τον ενημερώσει ότι τον… ψάχνει η εφορία και εφόσον δε διεκπεραιώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του θα τον σύρουν στα δικαστήρια και μάλιστα πολύ σύντομα θα πρέπει να περιμένει τη σχετική γραπτή ειδοποίηση.

Γι' αυτή τη γυναίκα το τηλεφώνημα ήταν άλλη μία επιβεβαίωση ότι το κράτος της έχεις γυρίσει την πλάτη εδώ και καιρό. Όμως εξοργίζεται με το θράσος και την έλλειψη σεβασμού στο δράμα που ζουν όλες οι οικογένειες των αγνοουμένων, όπως περιγράφει στην Espresso η στενή φίλη της Μαρία Σιδηροπούλου: «Κοντεύουμε να τρελαθούμε. Δε μας φτάνει η αγωνία μας, τώρα μας βάζουν στη διαδικασία να αποδείξουμε και εγγράφως ότι ο Γιάννης αγνοείται! Μπορεί κάποιος να διανοηθεί πώς αισθανόμαστε 4 μήνες τώρα, κάθε φορά που μια νέα σορός εντοπίζεται από τις ιταλικές Αρχές, χωρίς να ξέρουμε αν είναι ή όχι ο δικός μας άνθρωπος; Είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να ζητάει από έναν αγνοούμενο να πληρώσει τους φόρους του; Καμία συνεννόηση δεν υπάρχει μεταξύ των υπηρεσιών σε αυτήν τη χώρα;».

Η κ. Σιδηροπούλου έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί στον αγώνα που δίνουν για να λάβουν απαντήσεις τόσο την οικογένεια Συμεωνίδη όσο και τους συγγενείς των υπόλοιπων αγνοουμένων.

Όπως αποκαλύπτει η ίδια στην Espresso πρόσφατα ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο σοροί Ελλήνων, όμως οι οικογένειές τους δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, έως ότου περάσει το διάστημα των 20 ημερών που χρειάζεται για να μεταφερθούν στην Ελλάδα.

Σχόλια