default-image

"Ζητάμε σήμερα τις λύσεις για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας"

Κρήτη
"Ζητάμε σήμερα τις λύσεις για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι νέοι γιατροί και 28 εργαζόμενοι περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό της 7ης ΥΠΕ για την ενίσχυση του νοσοκομείου της Ιεράπετρας όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντιπροσωπείας της επιτροπής αγώνα με τον Νίκο Ηγουμενίδη.

Την ελπίδα να μπει στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η ίαση της υγείας στο Λασίθι και στην Ιεράπετρα εκτός από την εξόφληση των δόσεων στο ΔΝΤ εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 το μέλος της επιτροπής αγώνα Ιεράπετρας Μαρία Κτιστάκη.

Στις άμεσες δεσμεύσεις πάντως της ΔΥΠΕ είναι η κάλυψη της Παθολογικής Κλινικής με ένα γιατρό, της Ορθοπεδικής με αναλώσιμο υλικό και η προσπάθεια αντιμετώπισης του θέματος με τη σίτιση των ασθενών.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής αγώνα Ιεράπετρας αναφέρεται παράλληλα:

«Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8/4 η προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Ιεράπετρας με το νέο διοικητή της 7ης ΥΠΕ, κ. Ηγουμενίδη, παρουσία του βουλευτή Κωστή Δερμιτζάκη.

Από την πλευρά μας, εκτέθηκαν τα οξυμμένα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που εξακολουθούν να αυξάνονται (π.χ. νέα κενά στο ακτινολογικό και μικροβιολογικό τμήμα) και να εντείνονται καθιστώντας τη λειτουργία του νοσοκομείου μας εξαιρετικά δύσκολη και επισφαλή. Ζητήσαμε να ενημερωθούμε από το νέο διοικητή για τα μέτρα που έχει δρομολογήσει η νέα κυβέρνηση και η 7η ΥΠΕ για την άμεση αντιμετώπιση των πιο επαγουσών αναγκών, καθώς και τον ευρύτερο σχεδιασμό στο χώρο της Υγείας γενικά και στο νομό και το δήμο μας ειδικότερα.

Ο κ. Ηγουμενίδης αναγνώρισε ότι, στη γενικότερη διάλυση που παρουσιάζει το σύστημα Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, στο νομό Λασιθίου, υπάρχει πλήρης κατάρρευση και απαιτούνται ειδικά μέτρα. Άμεσα, αναμένεται να καλυφθεί η θέση του μόνιμου παθολόγου που έχει προκηρυχθεί και για την οποία έχει παρουσιαστεί ενδιαφέρον, ενώ θα επαναπροκυρηχθεί μια θέση του επικουρικού παθολόγου. Επιπλέον, από τις 5.000 προσλήψεις που ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει το υπουργείο Υγείας, μέσα στο 2015, η ΥΠΕ Κρήτης έχει ζητήσει για την Ιεράπετρα ένα σημαντικό αριθμό γιατρών, νοσηλευτικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού που, εφόσον γίνει δεκτός, αναμένεται να δώσει μια ανάσα ζωής στο νοσοκομείο μας.

Ο νέος διοικητής φρόντισε, επίσης, να προχωρήσει άμεσα η απαιτούμενη τροποποίηση του προϋπολογισμού των ενοποιημένων νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, ώστε να εξασφαλιστούν, για την Ιεράπετρα, 45.000 για ορθοπεδικό υλικό, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Στο αίτημά μας να υπάρξει αύξηση των οργανικών θέσεων ώστε οι κλινικές να γίνουν πλήρεις, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που δημιουργούνται ζωτικά λειτουργικά προβλήματα, όπως στην Παθολογική Κλινική, όπου οι οργανικές θέσεις των παθολόγων έχουν μειωθεί σε δύο από το 2012, η απάντηση ήταν ότι το ζήτημα θα εξεταστεί, όπως θα εξεταστεί και η κάλυψη των νέων κενών που έχουν δημιουργηθεί στο Ακτινολογικό και Μικροβιολογικό Τμήμα και δυσχεραίνουν τη λειτουργία όλων των κλινικών.

Τα ζητήματα, ωστόσο, της αύξησης του προϋπολογισμού και του αυτοδιοίκητου του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ειπώθηκε ότι θα εξεταστούν στα πλαίσια των γενικότερων περιορισμών και σχεδιασμών της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας.

Εν αναμονή, λοιπόν, της υλοποίησης των αποφάσεων και των υποσχέσεων που λάβαμε, παραμένουμε πάντα σε επαγρύπνηση και καθορίζουμε τη στάση και τη δράση μας στη βάση της υπεράσπισης του δικαιώματός μας να απολαμβάνουμε πλήρεις υπηρεσίες Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, στον τόπο μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News