default-image

Κριστίνα : "Ούτε ξέρω, ούτε είδα"

Κόσμος
Κριστίνα : "Ούτε ξέρω, ούτε είδα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ούτε ξέρω, ούτε είδα» , αναμένεται να δηλώσει σε σχέση με τις κατηγορίες υπεξαίρεσης που προσάπτουν στο σύζυγό της, η αδελφή του βασιλιά της Ισπανίας, Κριστίνα, στη δίκη, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει ακόμα οριστεί, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κλιθεί να δώσει εξηγήσεις για τα φορολογικά αδικήματα που προκύπτουν από τις απάτες αυτές. 

Σύμφωνα με πολλά ισπανικά μέσα ενημέρωσης, και με βάση ένα υπόμνημα αντίκρουσης που κατατέθηκε στη δικαιοσύνη από τους δικηγόρους της «καθώς η εμπιστοσύνη μεταξύ των συζύγων ήταν απόλυτη, δε υπεγράφη ποτέ καμία επίσημη εταιρική συνεργασία». 

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη των ερευνών, αναφέρει το newsbeast.gr, ο δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση, Χοσέ Κάστρο, διέταξε την 22α Δεκεμβρίου του 2014 την παραπομπή σε δίκη της αδελφής του Φελίπε του Στ΄, Κριστίνα της Βουργουνδίας, κάτι το πρωτοφανές στην ιστορία της ισπανικής μοναρχίας.

Η 49χρονη κατηγορείται για συνέργεια στην υπόθεση του συζύγου της, Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, ο οποίος φέρεται να καταχράστηκε πολλά εκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος όπως επίσης για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και φορολογική απάτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News