Ειδήσεις

Ανάσταση χωρίς... καμπάνες στην Παναγιά Φανερωμένη

Χωρίς τον ήχο της καμπάνας θα γιορτάσουν την Ανάσταση στα ξωκκλήσια της Παναγίας Φανερωμένης στα Κεράσια και το ναό που βρίσκεται στο κοιμητήριο του Αγίου Σίλα, αφού οι καμπάνες "έκαναν φτερά" τα προηγούμενα 24ωρα. Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, καθώς κάνεις δεν μπορεί να πιστέψει το θράσος των ιερόσυλων που επέλεξαν μάλιστα και τη συγκυρία, παραμονές του Πάσχα, για να δράσουν.

«Με στεναχωρεί πολύ αυτό το πράγμα. Δε φτάνει που δε σέβονται τίποτα. Είναι πράγματα ιερά. Πάει πολύ να μην αφήνουν ούτε την καμπάνα της εκκλησίας στη θέση της», αναφέρει η κ. Πόπη Τριαματάκη, η οποία κατοικεί στα Κεράσια, χωρίς να κρύβει τη μεγάλη θλίψη που έχει προκαλέσει το γεγονός στην ίδια και σε όλους τους κατοίκους του χωριού.

Οι κάτοικοι αναζητούν ήδη τρόπο να την αντικαταστήσουν, καθώς η εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης πανηγυρίζει την Τρίτη του Πάσχα και οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε κανένα να χαλάσει την εορταστική ατμόσφαιρα. «Θα βρεθεί τρόπος να σημάνει καμπάνα αυτήν τη μέρα. Δε θα το αφήσουμε έτσι, γιατί είναι σημαντικό για μας», μας αναφέρει ο επίτροπος του ναού Σπύρος Κορνηλάκης.

Οι δράστες, πιθανότατα πλανόδιοι που μαζεύουν παλιοσίδερα, φαίνεται ότι "χτύπησαν" πρώτα στην εκκλησία του Αγίου Σίλα στο δήμο Τεμένους. Αμέσως μετά στο στόχαστρό τους βρέθηκε το ξωκκλήσι της Παναγίας Φανερωμένης, που βρίσκεται έξω από τον οικισμό Κεράσια του δήμου Παλιανής. Η καμπάνα ήταν εύκολος στόχος, καθώς ήταν δεμένη στο κλαδί ενός δέντρου. Όταν οι κλοπές έγιναν αντιληπτές, ήταν ήδη πολύ αργά για να βρεθούν οι δράστες.

Οι αστυνομικές Αρχές, που έχουν ενημερωθεί για τα δύο συγκεκριμένα κρούσματα, κάνουν ελέγχους στους χώρους ανακύκλωσης μετάλλων, ωστόσο από τη στιγμή που δεν είναι γνωστό το πότε ακριβώς έχουν κλαπεί οι καμπάνες οι προσπάθειες εντοπισμού δυσκολεύουν.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια