Ειδήσεις

Συνάντηση Γ. Σταθάκη με τον πρέσβη της Τουρκίας

Συνάντηση με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα Κερίμ Ουράς είχε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ουράς μετέφερε στον κ. Σταθάκη τις ευχές της κυβέρνησής του για την ανάληψη των καθηκόντων του και τον προσκάλεσε να επισκεφτεί την Άγκυρα για συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και την περαιτέρω σύσφιγξη των διμερών σχέσεων.

Παράλληλα εξήρε το υψηλό επίπεδο εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών και τόνισε το ενδιαφέρον της Τουρκίας να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας, της ενέργειας και των μεταφορών, με έμφαση στην διεύρυνση της οδικής, σιδηροδρομικής, ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας-Τουρκίας.

Ο υπουργός δήλωσε την πρόθεσή του να επεκτείνει τις σχέσεις των δύο χωρών σε όλους αυτούς τους τομείς και να συμβάλει ώστε να διευκολυνθούν τόσο οι τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα όσο και οι επενδυτικές δραστηριότητες της ελληνικής πλευράς στην τουρκική αγορά.

Σχόλια