Ειδήσεις

Έξι νέοι γιατροί στο σχεδιασμό της ΥΠΕ για την Ιεράπετρα

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 12:30 το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης η προγραμματισμένη συνάντηση των εκπροσώπων της Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, με το νέο διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης, ιατρό Νίκο Ηγουμενίδη, ο οποίος έδειξε να γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μοναδική μονάδα παροχής υγείας της νότιας Κρήτης, η οποία και μετά τις εκλογές συνεχίζει να ακολουθεί φθίνουσα πορεία.

Στην 7μελή αντιπροσωπεία των Ιεραπετριτών συμμετείχαν από της Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα οι Μαρία Κτιστάκη, Μιχάλης Μαχαιράς, Ειρήνη Παπαδάκη, Όλγα Χατζάκη και Μανόλης Αντωνού, ενώ από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ο Αντώνης Τσικαλουδάκης και η Πόπη Δασκαλάκη. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου Κωστής Δερμιτζάκης.

«Ο κ. Ηγουμενίδης μάς είπε ότι έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του ένας μόνιμος παθολόγος και θα έρθει να αναλάβει υπηρεσία στην Ιεράπετρα, ενώ θα επαναπροκηρυχθεί άμεσα η θέση του επικουρικού παθολόγου. Εμείς ζητήσαμε να υποστηριχτεί και από άλλα νοσοκομεία η Παθολογική Κλινική για να αρχίσει να λειτουργεί σωστά 30 μέρες το μήνα», είπε στο neakriti.gr λίγο μετά τη σύσκεψη στο Ηράκλειο η εκπαιδευτικός Μαρία Κτιστάκη εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα.

Σύμφωνα με την ίδια, ο κ. Ηγουμενίδης είπε ότι έχει ζητηθεί η πρόσληψη 5.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία, «εκ των οποίων οι 34 για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Οι 6 θα είναι ιατροί και οι 28 νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό. Εκτός λοιπόν από το μόνιμο παθολόγο που θα έρθει και τον επικουρικό, η θέση του οποίου επαναπροκηρύσσεται, οι 6 επιπλέον γιατροί που είναι στο σχεδιασμό της ΥΠΕ Κρήτης είναι ένας ακόμη παθολόγος, ένας παιδίατρος, ένας χειρουργός, ένας γυναικολόγος, ένας αναισθησιολόγος και ένας καρδιολόγος.

Αν γίνουν αυτές οι προσλήψεις θα λειτουργήσει κανονικά το Νοσοκομείο μας. Ο ίδιος ο κ. Ηγουμενίδης μας είπε ότι έχει ζητήσει τις θέσεις που πρέπει, δεν ξέρει όμως τι θα εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας», συμπλήρωσε η κ. Κτιστάκη.

Σύμφωνα με το βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, «στη συνάντηση, που έγινε σε θετικό κλίμα, παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό), του προϋπολογισμού και της εύρυθμης λειτουργίας των τμημάτων του νοσοκομείου».

Όπως προσθέτει ο βουλευτής, ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ είπε ότι γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά όσο γίνεται πιο γρήγορα και ότι η συνεργασία θα είναι συνεχής.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια