Ειδήσεις

Προς ένταξη η Σπιναλόγκα στον κατάλογο μνημείων της UNESCO

«Η ένταξη της Σπιναλόγκας στον κατάλογο των μνημείων της UNESCO αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για το νησί μας, γιατί πρόκειται για το μόνο μνημείο σε επίπεδο Κρήτης που δύναται να ενταχθεί και το γεγονός αυτό δε σχετίζεται μόνο με το Λασίθι και τον Άγιο Νικόλαο… Είναι θέμα που αφορά όλη την Κρήτη».

Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος σε έγγραφο του υπουργείου Πολιτισμού και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων το οποίο υπογράφει η διευθύντρια κ. Ε. Γερούση, και στο οποίο τίθενται παρατηρήσεις επί της μελέτης που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή.

«Θα είναι μεγάλη μας χαρά να καταφέρουμε στην ερχόμενη πενταετία να υλοποιηθεί ο στόχος της ένταξης του μνημείου», τόνισε ο κ. Ζερβός, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο αλλά και ο περιφερειάρχης Κρήτης αντιλαμβάνονται τη σημασία ενός τέτοιου γεγονότος.

Επίσης, όπως έκανε γνωστό σε επικοινωνία που είχε με τη γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού κ. Μ. Βλαζάκη, την οποία χαρακτήρισε ως αξιόλογο άνθρωπο και γνώστη των θεμάτων που αφορούν στο Δήμο, έθεσε το θέμα του φωτισμού της Σπιναλόγκας κατά τη φετινή περίοδο.

Προτάθηκε όπως έγινε γνωστό η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου-Περιφέρειας και ΥΠ.ΠΟ για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με σκοπό την πρόσληψη ηλεκτρολόγου για την παρακολούθηση και συντήρηση του έργου.

Σχόλια