Ειδήσεις

Στην Περιφέρεια για το Sea Trac o πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Στην Περιφέρεια Κρήτης βρέθηκε χθες Μεγάλη Τρίτη ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννης Χαρωνίτης όπου συζήτησε το θέμα της καινοτόμου ιδέας του Sea Trac, το οποίο αναμένεται να δώσει νέα πνοή στην ισοπολιτεία και την κοινωνική ισονομία, μειώνοντας τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουν οι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα στη χρήση των παραλιών μας.

Το Sea Trac κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από τη δημιουργία του ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Το Sea Trac αποτελεί καινοτομία γιατί είναι η μοναδική διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία στα κάτω άκρα να εισέρχονται στη θάλασσα αυτόνομα.

Είναι μη μόνιμη διάταξη, δεν απαιτείται καμία παρέμβαση στην ακτή που τοποθετείται, συνεπώς μετά το πέρας της θερινής περιόδου μπορεί να απεγκατασταθεί, επαναφέροντας την ακτή στην αρχική της κατάσταση. Είναι ενεργειακά αυτόνομη, καθώς για τις ενεργειακές της ανάγκες χρησιμοποιείται φωτοβολταϊκό πάνελ. Πλέον αποτελεί κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ.

Σχόλια