Ειδήσεις

Περιφέρεια: Οριοθέτηση Δρακουλιάρη-Τέρμα οι καταπατήσεις

Στην οριοθέτηση της παλιάς κοίτης του ποταμού Δρακουλιάρη μετά από 70 χρόνια - βάζοντας τέλος στην αυθαιρεσία των καταπατήσεων που δημιουργούν κινδύνους ασφάλειας στην περιοχή - προχωρεί η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

«Ο ποταμός θα ξαναβρεί την πορεία του», είπε με έμφαση ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, που μαζί με τον ειδικό σύμβουλο Χρήστο Δοριάκη πήγαν σήμερα συνοδευόμενοι από τις Τεχνικές  Υπηρεσίες στην περιοχή Δρακουλιάρη όπου έγινε ο σχεδιασμός για την τοπογράφηση των επικίνδυνων σημείων. Μάλιστα ο κ. Κουκιαδάκης ανέφερε ότι οι εργασίες θα αρχίσουν αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ έχει αποφασιστεί η δημοπράτηση έργου 1 εκατομμυρίου ευρώ για τη διευθέτηση της κοίτης.  

«Υλοποιούμε μια απόφαση που έχουμε πάρει να οριοθετήσουμε την παλιά κοίτη του ποταμού, αυτή την κοίτη που είχε το 1945 ώστε να ξαναβρεί την πορεία του. Διότι έχουν γίνει πολλές καταλήψεις. Πρέπει να το γνωρίζουμε όλοι ότι θα το αποδώσουμε και καλό είναι να συνεννοηθούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκιαδάκης.

«Εμείς έχουμε κάνει την προεργασία όλη, έχουμε εντοπίσει τα σημεία, την έκταση που έχει καταλάβει, όποιος την έχει καταλάβει, και αυτές τις μέρες, αμέσως μετά το Πάσχα, θα ξεκινήσουμε. Αυτό κάναμε σήμερα - πήγαμε να σχεδιάσουμε την τοπογράφηση της περιοχής, των σημείων, με τις υπηρεσίες και μια ομάδα τεχνικών που θα κάνουν αυτή τη δουλειά και τους υποδείξαμε τα πιο επίκαιρα σημεία και τα πιο επικίνδυνα για να ξεκινήσουμε από εκεί. Έχουμε ήδη αποφασίσει να δημοπρατήσουμε ένα έργο 1 εκατομμυρίου για τη διευθέτηση της κοίτης του ποταμού μέσα στο καλοκαίρι», πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Σχόλια