default-image

Δ. Πατέλης: Γεωπολιτική και Ελλάδα

Κρήτη
Δ. Πατέλης: Γεωπολιτική και Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προσδοκίες αλλά και προβληματισμός στη Ρωσία για την επίσκεψη Τσίπρα. Προσδοκίες αναφορικά με τις διμερείς σχέσεις αλλά και επιφυλακτικότητα εξαιτίας κυρίως του "bullying"  που δέχεται η Ελλάδα από τους Ευρωπαίους συμμάχους της», ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και τον Γιώργο Σαχίνη ο Δ. Πατέλης, καθηγητής φιλοσοφίας και ιστορίας της Επιστήμης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Αναφερόμενος στο αν μπορεί η Ρωσία να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, ο κ. Πατέλης σημείωσε πως αυτή την ώρα η Μόσχα είναι σε δυσμενή θέση, καθώς το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα εξαιτίας αφενός της υποτίμησης του ρουβλίου και αφετέρου των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τις χώρες της Δύσης.

«Δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει οικονομικό άνοιγμα ο Πούτιν σε μια χώρα, την ώρα που κάνει τιτάνιες προσπάθειες για να συγκρατήσει την πτώση του ρουβλιού. Έχει ξεπουλήσει σχεδόν όλα τα συναλλαγματικά του αποθέματα για να ανασχέσει την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος», σημείωσε με νόημα ο καθηγητής που εδώ και καιρό διαμένει στη ρωσική πρωτεύουσα. 

Αίσθηση προκάλεσε τέλος, ο τρόπος που παρουσίασε την κατάσταση και τις συγκρούσεις στην Ουκρανία υποστηρίζοντας ότι εκεί μέτωπο συνιστά προπαρασκευή Γ' Παγκοσμίου Πολέμου και παγκόσμιων γεωπολιτικών ανακατατάξεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News