default-image

Φωτάκης: "Με ενότητα και στέρεες βάσεις"

Αθλητισμός
Φωτάκης: "Με ενότητα και στέρεες βάσεις"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επί σειρά ετών ο δικηγόρος, Μανόλης Φωτάκης στηρίζει νομικά τον ΟΦΗ και αυτή την περίοδο έχει τον δύσκολο ρόλο της διερεύνησης όλων των δεδομένων για την επόμενη μέρα.

Ακόμη και την περίοδο που η ομάδα αγωνιζόταν, διέβλεπε ότι πολύ σύντομα θα φτάσει το… τέλος και είχε αρχίσει να… ξεσκονίζει τις επιλογές.

Μερικές εβδομάδες μετά, έχοντας κάνει και αρκετές συζητήσεις με ανθρώπους άλλων ομάδων που επέλεξαν το δρόμο της Γ' Εθνικής (μαζί με το Νίκο Μαχλά), καταλήγει ότι αυτός είναι ο κατάλληλος προορισμός.

Στην εκπομπή «Μικτή Ζώνη» της ΚΡΗΤΗ TV ανέλυσε το σκεπτικό για το… αύριο: «Βρισκόμαστε καταρχήν στο ίδιο νομικό καθεστώς και θεωρώ, ότι η νέα αρχή πρέπει να είναι από τη Γ' Εθνική. Βλέποντας ότι και άλλες ιστορικές ομάδες, όπως η ΑΕΚ και ο Άρης ακολούθησαν αυτό το δρόμο. Σίγουρα θα είναι πολύ οδυνηρό και κανένας φίλαθλος του ΟΦΗ δεν θα το ήθελε. Θα γίνει με πόνο ψυχής, αν φτάσουμε εκεί. Πρέπει όμως να υπάρχει ένα σχέδιο για το μέλλον, με στέρεες βάσεις. Τυχόν συγχωνεύσεις μπορεί να οδηγούν ξανά σε επαγγελματική κατηγορία, όμως από τη Γ' Εθνική αν δεν γίνουν λάθη του παρελθόντος θα μιλάμε για μια… αναγέννηση».

Ταυτόχρονα ο έμπειρος νομικός έστειλε «μήνυμα» ενότητας και πρότεινε την δημιουργία συντονιστικού οργάνου που θα «τρέξει» τις εξελίξεις: «Θα επιμένω ότι βασικό συστατικό είναι η σύμπνοια. Οι αποφάσεις είναι διαδικαστικού περιεχομένου, χωρίς να θέλω να προκαταβάλλω τα όργανα και τη γενική συνέλευση. Η σύμπνοια είναι απαραίτητη, αφού διαφορετικά θα έχουμε προβλήματα όπως συνέβη με τον Άρη. Εκτιμώ προσωπικά, ότι πρέπει να υπάρχει ένα συντονιστικό όργανο, με τη συμμετοχή των θεσμικών φορέων, του Ερασιτέχνη, της ΠΑΕ και των υπολοίπων, που από τη μια θα τρέξει τις εξελίξεις για την γενική συνέλευση, ενώ θα ασχοληθεί συνολικά με την επόμενη μέρα».

Ο κ. Φωτάκης αναφέρθηκε και στις υποθέσεις της FIFA, σχετικά με το ενδεχόμενο να ακολουθούν την ΠΑΕ που θα συσταθεί εξ αρχής: «Κυρίαρχο θέμα είναι το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή και αν προβλέπει αυτοτελή προσφυγή στα δικαιοδοτικά όργανα της FIFA. Για όσους το έχουν κάνει, ίσως υπάρχει θέμα, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο. Στην περίπτωση της ΑΕΚ η Παγκόσμια ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δέχθηκε τη νέα ΠΑΕ και την μετοχική σύνθεση. Συμπερασματικά, θα έλεγα καταρχήν ότι νομικά δεν ακολουθούν τη νέα ΠΑΕ αυτές οι υποθέσεις. Κατά την άποψη μου είναι άλλο νομικό πρόσωπο και από αυτή την έννοια δεν αναβιώνουν παλιές οφειλές. Επιπλέον, σ' αυτή την θεωρητική πάντα κουβέντα, ο ΟΦΗ έχει 3-4 περιπτώσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News