Ειδήσεις

Διανομή τροφίμων σε πολύτεκνους, που ζουν σε απόγνωση

Τρεις χιλιάδες οικογένειες πολυτέκνων στο Ηράκλειο ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Τα στοιχεία προκαλούν σοκ και καταδεικνύουν το αδιέξοδο και την απόγνωση για χιλιάδες γονείς και παιδιά, που αδυνατούν ακόμη και τα απαραίτητα να έχουν, ειδικά τέτοιες μέρες. Η ανέχεια είναι ο λόγος που τα νέα ζευγάρια δεν κάνουν περισσότερα από ένα ή το πολύ δύο παιδιά, όπως εξήγησαν προσερχόμενοι σήμερα στο Σύλλογο Πολυτέκνων για να λάβουν λίγες σακούλες πράγματα, ούτως ώστε να μπορέσουν να ανακουφιστούν ενόψει του Πάσχα, που οι ίδιοι εκτιμούν ότι είναι ένα από τα χειρότερα που έχουν ζήσει.

Περισσότερα από 18 χιλιάδες άτομα, μέλη όλοι πολύτεκνων οικογενειών στο νομό Ηρακλείου, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Τα νούμερα, που σοκάρουν, δείχνουν στο σύνολό της την ανέχεια για 3 χιλιάδες στον αριθμό οικογένειες με τέσσερα πέντε έξι ή και περισσότερα παιδιά, που τις άγιες μέρες του Πάσχα θα τις ζήσουν όπως όλες τις υπόλοιπες μέσα στη φτώχεια και την απόγνωση.

Ο κ. Μανώλης, 46 ετών, πατέρας 4 παιδιών, είναι άνεργος από το 2008…. Έχει πάψει να ελπίζει, όπως λέει. Τα ελάχιστα μεροκάματα από 'δω και εκεί είναι αδύνατο να καλύψουν τις ανάγκες τις δικές του και της οικογένειάς του, ιδιαίτερα όταν γνωρίζει ότι τον εφιάλτη της ανεργίας βιώνουν τόσο η σύζυγός του όσο και το μεγαλύτερο παιδί του, που είναι και το μόνο που θα μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση, αφού τα τρία μικρότερα παιδιά της οικογένειας είναι ανήλικα.

Την ίδια απόγνωση μοιράζεται και ο κ. Μιχάλης, που στα 50 του χρόνια, και με τέσσερα επίσης παιδιά, νιώθει απογοητευμένος που δεν μπορεί να παρέχει αυτά που πρέπει στην οικογένειά του.

Ως το χειρότερο Πάσχα που έχουν βιώσει ή από τα χειρότερα είναι αυτό έρχεται, όπως τόνισαν και από το Σύλλογο Πολυτέκνων, που σε μια προσπάθεια να ελαφρώσουν τις άπορες πολύτεκνες οικογένειες σήμερα μοίρασαν τρόφιμα σε 35 από αυτές.

Ανάμεσα στα αγαθά που προσέφεραν, ως ελάχιστο δείγμα ανθρωπιάς, όπως τόνισαν, είναι και κάποια αγαθά για το πασχαλινό τραπέζι, που για χιλιάδες συνανθρώπους μας δε θα έχει κάποια διαφορά από τις υπόλοιπες δύσκολες μέρες του χρόνου.

Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια