default-image

"Συνεχίζονται οι δεσμεύσεις αποθεματικών των οργανισμών"

Κρήτη
"Συνεχίζονται οι δεσμεύσεις αποθεματικών των οργανισμών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση σχετικά με τις «συνεχιζόμενες», όπως αναφέρει, «δεσμεύσεις αποθεματικών» οργανισμών του Δημοσίου εξέδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, όπου αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, λόγω της χρηματοδοτικής ασφυξίας και της έλλειψης ρευστότητας που η ίδια έχει προκαλέσει, επιχειρεί έναν εσωτερικό δανεισμό δεσμεύοντας τα αποθεματικά Ταμείων, ΔΕΚΟ και κάθε λογής δημόσιων οργανισμών.

Μετά τις δεσμεύσεις των αποθεματικών από ΟΠΕΚΕΠΕ, Περιφέρεια Αττικής, ΟΑΕΔ, ΕΕΤΤ, ΤΧΣ, σειρά έχουν η Αττικό Μετρό και οι Κτηριακές Υποδομές!

Η κυβέρνηση βάζει "χέρι" στα 400 εκατ. από την "Αττικό Μετρό Α.Ε." που προορίζονται για την επέκταση του δικτύου προς τον Πειραιά και τη βασική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή επιχειρεί να βάλει «χέρι» και στο αποθεματικό της "Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.", χρήματα που προορίζονται για την ανέγερση και βελτίωση σχολείων.

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει:

- Πότε θα επιστρέψει τα χρήματα που δεσμεύει;

- Η χρήση κοινοτικών κονδυλίων για την αγορά repos είναι σύννομη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία;

- Γιατί δημιουργεί συνθήκες αντιπαράθεσης με την ΕΤΕπ και τους εταίρους δεσμεύοντας ευρωπαϊκά χρήματα που προορίζονται για επενδύσεις;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News