Ειδήσεις

Η ΔΟΥ Ρεθύμνου στα πρόθυρα κατάρρευσης

Σε κατάρρευση οδηγείται τον τελευταίο χρόνο η ΔΟΥ Ρεθύμνου, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υποστελέχωσης, την ώρα που το ελάχιστο εναπομείναν προσωπικό ολοένα και συρρικνώνεται.

Την ώρα που το ελληνικό κράτος έχει ανάγκη και το τελευταίο ευρώ και οι εκκλήσεις για καταβολή οφειλών μέσω δεκάδων ρυθμίσεων είναι στην ημερήσια διάταξη, η έλλειψη προσωπικού αποτελεί τροχοπέδη σε αυτή την προσπάθεια.

Στο Ρέθυμνο η μια και μοναδική ΔΥΟ, που εξυπηρετεί όλη την περιοχή, είναι υποστελεχωμένη, με αποτέλεσμα η διοίκηση και το προσωπικό να αναγκάζονται να εξυπηρετούν τους πολίτες καλύπτοντας ακόμα και δυο πόστα σε κάθε ωράριο.

Η εικόνα σε αριθμούς

Προσωπικό

Νοέμβριος 2014

55

Απρίλιος 2015

38

Τμήμα Βεβαίωσης Είσπραξης Εσόδων

Θέσεις

29

Υπηρετούν

9

Η έντονη υποστελέχωση έχει ως αποτέλεσμα οι εργασίες να περαιώνονται με αργούς ρυθμούς, το κράτος να χάνει έσοδα και εισπράξεις εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και να μένουν πίσω δεκάδες υποθέσεις προς όφελος των φορολογουμένων, όπως για παράδειγμα οι επιστροφές ΦΠΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μέχρι και χθες οι εκκρεμότητες επιστροφής ΦΠΑ από τη ΔΟΥ Ρεθύμνου ανέρχονταν σε πάνω από 1,5 εκατ. Ευρώ.

Η εικόνα σε αριθμούς

Αιτήσεις

323

Ποσό

1.603.046, 69 ευρώ

Μέσος όρος αναμονής

113 ημέρες

Αντώνης Νομικός

Σχόλια