Ειδήσεις

Φθηνό αέριο και δάνεια θα δώσει η Ρωσία στην Ελλάδα

Πολύς λόγος γίνεται για το ενδεχόμενο προσέγγισης Ελλάδας-Ρωσίας με αφορμή και την επίσκεψη Τσίπρα στην Μόσχα.

Μια πρόγευση του τι μπορούμε να περιμένουμε, δίνει ο ρωσικός Τύπος: Η Ρωσία είναι πιθανόν να προσφέρει στην Ελλάδα έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου και δάνεια κατά τη διάρκεια της αυριανής επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant που επικαλείται μη κατονομαζόμενη ρωσική κυβερνητική πηγή.

"Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε το θέμα έκπτωσης στην τιμή του φυσικού αερίου για την Ελλάδα", δήλωσε η πηγή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τόσο η εταιρεία Gazprom, όσο και το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας δεν θέλησαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Η ρωσική κυβερνητική πηγή διευκρίνισε ότι σε αντάλλαγμα για την έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου και την χορήγηση αδιευκρίνιστων δανείων, η Ρωσία θα ζητήσει πρόσβαση σε ελληνικά περιουσιακά στοιχεία. Η μη κατονομαζόμενη πηγή δεν προσδιόρισε το είδος αυτών των περιουσιακών στοιχείων.

Η Gazprom έχει ανακοινώσει ότι επεδίωξε το 2013 την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΔΕΠΑ, αλλά υπαναχώρησε αφού δεν έλαβε επαρκείς εγγυήσεις για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, διευκρινίζει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζουν να συζητήσουν θέματα οικονομικών σχέσεων και το ζήτημα των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τις συνομιλίες τους στη Μόσχα.

Σχόλια