default-image

Τσίπρας: "Χρειάζεται εθνική στρατηγική για τη μετανάστευση"

Ελλάδα
Τσίπρας: "Χρειάζεται εθνική στρατηγική για τη μετανάστευση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η διπλή αλληλεγγύη είναι ζητούμενο και για την Ελλάδα και για την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε κοινές του δηλώσεις με τον ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Πρέπει να δούμε την αναθεώρηση του συστήματος του Δουβλίνου», σημείωσε, για να προσθέσει πως η αναδιανομή των αιτούντων άσυλο στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα ζήτημα που πρέπει αν το δούμε με προσοχή και προβληματίζει την Κομισιόν.

Η Ελλάδα χρειάζεται εθνική στρατηγική για τη μετανάστευση, μακράς πνοής, ενταγμένη στην ευρωπαϊκή στρατηγική, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που νομιμοποιούν την ακραία ρητορική της άκρας δεξιάς, επισήμανε ο πρωθυπουργός

Έκανε παράλληλα λόγο για μια συνάντηση με τον ευρωπαίο επίτροπο σε μια κρίσιμη περίοδο εν μέσω διαπραγματεύσεων με εταίρους. Μίλησε για διαπραγματεύσεις που εξελίσσονται και ωριμάζουν, ενώ γνωστοποίησε πως ο κ. Αβραμόπουλος τού μετέφερε μήνυμα φιλίας από την πλευρά του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σημείωσε επίσης τη σημασία ανταλλαγής σκέψεων «προκειμένου η εξελισσόμενη διαδικασία να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News