Ειδήσεις

Αθώος "ενώπιον Θεού και ανθρώπων"

Κατηγορήθηκε πως είχε "γδύσει" έξι εκκλησίες και είχε αποπειραθεί να κλέψει άλλες τρεις, αλλά έλαβε... άφεση αμαρτιών. Και από την επίγεια Δικαιοσύνη αλλά και από την "επουράνια". Πρόκειται για έναν 32χρονο που το 2010 παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη ως ο άνθρωπος που είχε ρημάξει τους Ιερούς Ναούς στο Οροπέδιο Λασιθίου και χθες οδηγήθηκε στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για την "τελική κρίση" των πράξεών του. Δεν ήταν ωστόσο ηθικά μόνος απέναντι στους δικαστές. Στο πλευρό του στάθηκαν ως οι καλύτεροι "συνήγοροι υπεράσπισης" όλοι οι ιερωμένοι του Οροπεδίου, δηλώνοντας πως από τους ίδιους έχει κριθεί ήδη ως «αθώος ενώπιον του Θεού».

Ο 32χρονος που κάθισε στο σκαμνί κατηγορούνταν πως είχε διαπράξει τις κλοπές αλλά και τις απόπειρες κλοπής στις εκκλησιές από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο του 2010.

Συγκεκριμένα, κατηγορούνταν ότι μπήκε στους Ιερούς Ναούς Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, Άγιο Γεώργιο αλλά και στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων του Οροπεδίου Λασιθίου, χωρίς όμως να καταφέρει να αποσπάσει τίποτα, καθώς κάτι ή κάποιος να τον απέτρεψε.

Αντιθέτως κατηγορούνταν πως κατάφερε να κλέψει χρήματα από δύο παγκάρια, ένα χρυσό σταυρό αλλά και ηλεκτρικά εργαλεία από τις εκκλησίες Αγίου Τίτου, Μιχαήλ Αρχαγγέλου, Αγίου Αλεξάνδρου, Αγίου Γεωργίου Χώνου αλλά και Προφήτη Ηλία και Αγίων Δέκα.

Ο κατηγορούμενος, που αντιμετωπίζει αποδεδειγμένα ψυχολογικά προβλήματα, στο δικαστήριο αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες. «Δεν έχω καμιά σχέση με τις κλοπές των εκκλησιών».

Όπως συμπλήρωσε, «την περίοδο εκείνη μπαινόβγαινα στα ψυχιατρεία στην Αθήνα».

Τα λεγόμενά του αυτά επιβεβαιώθηκαν και από γνωματεύσεις γιατρών των κλινικών που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο από το συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου Γιώργο Κοκοσάλη. Έγγραφα με τα οποία κατέπεσαν οι κατηγορίες για έξι περιπτώσεις κλοπών σε εκκλησίες.

Μάρτυρες υπεράσπισης

Γέμισε παπάδες το δικαστήριο

Αξίζει να σημειωθεί πως η δικαστική αίθουσα πλημμύρισε από παπάδες ενοριών του Οροπεδίου, και όχι μόνο, που βρέθηκαν χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ως μάρτυρες υπεράσπισης του 32χρονου, και μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για το άτομό του. Τόνισαν παράλληλα πως γνωρίζουν την οικογένειά του και πως δεν πιστεύουν πως έπραξε τις κλοπές στις εκκλησίες του Οροπεδίου Λασιθίου.

Ο δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης, μιλώντας στη "Νέα Κρήτη", δήλωσε: «Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους ιερείς που σέβονται την ιεροσύνη και την αγιότητα των ημερών. Τόνισαν πως αυτό το παιδί δεν το έκανε, γνωρίζοντας τα προβλήματά του και την οικογένειά του. Η πρόεδρος και η εισαγγελέας κατάλαβαν το κοινωνικό δράμα της οικογένειας και του ανθρώπινου ναυαγίου του κατηγορουμένου, συμπεραίνοντας την ανικανότητά του για κλοπές».

Της Μαρίας Μαυρομάτη

Σχόλια