default-image

Χιλιάδες θαλάσσια λιοντάρια εξώκειλαν στις ακτές της Καλιφόρνια

Χιλιάδες θαλάσσια λιοντάρια εξώκειλαν στις ακτές της Καλιφόρνια

Τουλάχιστον 2.250 θαλάσσια λιοντάρια, ως επί το πλείστον νεογνά, εξώκειλαν και λιμοκτονούν στις παραλίες της Καλιφόρνιας, από τη Σάντα Μπάρμπαρα έως το Σαν Ντιέγκο μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2015.

Τα μισά από αυτά εντοπίστηκαν μόνο τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας τη χειρότερη κρίση που έχει σημειωθεί έως τώρα για τα συγκεκριμένα θαλάσσια θηλαστικά.

Ο αριθμός αυτός, όπως ανέφερε η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Θαλάσσιας Αλιείας, είναι σχεδόν 10 φορές μεγαλύτερος από τον αριθμό θαλάσσιων λιονταριών που εξώκειλαν κατά τους πρώτους τρεις μήνες του περασμένου έτους και περισσότερο από δύο φορές μεγαλύτερος από τον αριθμό που καταγράφηκε το 2013, την προηγούμενη χειρότερη ιστορική καταγραφή για τα θαλάσσια λιοντάρια.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα θαλάσσια λιοντάρια υποφέρουν από έλλειψη φυσικών θηραμάτων κάτι που αναγκάζει τις θηλάζουσες μητέρες να ψάχνουν στη θάλασσα για φαγητό, αφήνοντας τα μικρά τους να φροντίσουν μόνα τους τον εαυτό τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η αναστάτωση στην τροφική αλυσίδα πλήττει τις κύριες αποικίες των θαλάσσιων θηλαστικών και πιστεύεται ότι προκαλείται από την αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων, ως αποτέλεσμα των ασυνήθιστα ασθενών ανέμων που πνέουν κατά μήκος της δυτικής ακτής.

Η εξασθένηση των ανέμων δεν ευνοεί την άνοδο προς την επιφάνεια ειδών όπως η σαρδέλα, η αθερίνα, ο γαύρος, τα καλαμάρια κ.ά., τα οποία αποτελούν τη λεία για τα θαλάσσια λιοντάρια, όπως εξηγεί ο Μαικλ Μίλστεϊν, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Θαλάσσιας Αλιείας.

Πηγή: tanea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News