default-image

Πού θα κυμανθεί η τιμή του αρνιού

Πού θα κυμανθεί η τιμή του αρνιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από 7 ευρώ και 90 λεπτά μέχρι 8 ευρώ και 30 με 40 λεπτά το κιλό θα κυμανθεί φέτος η τιμή στα κρεοπωλεία για το αρνί ενόψει του Πάσχα. Αν και οι ποσότητες όπως εξήγησαν οι κρεοπώλες δεν έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό ούτε από την παρατεταμένη κακοκαιρία, ούτε και από τον περιβόητο καταρροϊκό πυρετό, δεν αποκλείεται μέχρι το Μεγάλο Σάββατο να παρουσιαστεί πρόβλημα με την επάρκεια στην αγορά του Ηρακλείου. Διστακτικοί εμφανίζονται, την ίδια ώρα, οι Ηρακλειώτες που δεν έχουν ακόμη σε μεγάλο ποσοστό αποφασίσει τι θα κάνουν με το τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα, δίχως να λείπουν εκείνοι που επί μήνες εκτρέφουν το δικό τους αρνί ή κατσίκι, αλλά και εκείνοι που ξεκαθαρίζουν ότι Πάσχα φέτος μπορούν να κάνουν και με κοτόπουλο και με χοιρινό.

Αναλυτικά, στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με ελαφρές αποκλίσεις, θα κινηθεί η αγορά για το αρνί ενόψει του Πάσχα. Με τιμή αγοράς από τον κτηνοτρόφο ή τον έμπορο στα 7 ευρώ περίπου, οι κρεοπώλες του Ηρακλείου, όπως τόνισαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, θα διαθέσουν το ντόπιο κρητικό αρνί ανά κιλό, με τιμή εκκίνησης τα 7 ευρώ και 90 λεπτά μέχρι 8 ευρώ και 40.

Τα μέλη του Συνδικάτου Κρεοπωλών Ηρακλείου έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου με φόντο τα αρνιά ή κατσίκια που θα πωληθούν δίχως σφραγίδα και εγκυμονούν πολύπλευρα προβλήματα, όχι μόνο οικονομικής και φορολογικής χροιάς, αλλά κυρίως κινδύνους υγείας λόγω απουσίας ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Εξίσου καυστικοί ήταν οι κρεοπώλες και σε ό,τι έχει να κάνει με τιμές αρνιών στην αγορά πολύ οικονομικές, ενώ κάλεσαν τον κόσμο να προτιμήσει τα ντόπια και ποιοτικά προϊόντα αρνιά και εδέσματα για το εορταστικό τραπέζι.

Έξι μέρες πάντως πριν από το Πάσχα, αν και πολύς είναι ο κόσμος που σχολιάζει θετικά την τιμή που έχει σχεδόν σταθεροποιηθεί τα τελευταία χρόνια, αρκετοί είναι και εκείνοι που σημειώνουν ότι δε γνωρίζουν αν θα καταφέρουν να έχουν αρνί στο πασχαλινό τους τραπέζι, ή αν για μία ακόμη φορά η μέρα του Πάσχα κυλήσει με σουβλιστό κοτόπουλο ή κουνέλι… λόγω οικονομικής στενότητας.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News