Ειδήσεις

Δαμαβολίτης για τα δεδουλευμένα ειδικευόμενων Βενιζελείου

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, για την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ειδικευόμενων γιατρών στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, απηύθυνε σήμερα ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Δαμαβολίτης.

Στην υπ' αριθμ. πρωτ. 1556/06-04-2015 ερώτησή του, ο κ. Δαμαβολιτης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «…οι ειδικευόμενοι γιατροί αποτελούν τον κορμό του συστήματος υγείας στα δημόσια νοσοκομεία και αγωνίζονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να ανταποκριθούν με αξιοπρέπεια στις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας (…) και παρ' όλα αυτά εισπράττουν απαξίωση και παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ένα ιστό αναξιοπρεπούς διαβίωσης, αφού δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά ούτε καν στις καθημερινές τους ανάγκες».

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και να διαφυλαχθεί το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό αν διατίθεται να μεριμνήσει άμεσα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ειδικευόμενων γιατρών.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας

Θέμα: "Πληρωμές ειδικευόμενων γιατρών στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου"

Είναι τοις πάσι γνωστόν ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί αποτελούν τον κορμό του συστήματος υγείας στα δημόσια νοσοκομεία και αγωνίζονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να ανταποκριθούν με αξιοπρέπεια στις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας. Καλούνται δε καθημερινά να διαχειριστούν τις επιπτώσεις των ελλείψεων ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού, καλύπτοντας τα κενά αυτά με περίσσιο φιλότιμο.

Παρ' όλα αυτά, εισπράττουν απαξίωση και παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ένα ιστό αναξιοπρεπούς διαβίωσης, αφού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ούτε καν στις καθημερινές τους ανάγκες.

Υπενθυμίζεται ότι οι εφημερίες των ειδικευόμενων γιατρών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου από το Δεκέμβριο του 2014 έως και σήμερα δεν έχουν καταβληθεί, ενώ οι περικοπές των δεδουλευμένων τους για τα έτη 2012, 2013 και 2014 είναι ακόμη σε εκκρεμότητα.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και να διαφυλαχθεί το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, ερωτάσθε κ. υπουργέ:

Διατίθεσθε να μεριμνήσετε άμεσα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ειδικευόμενων γιατρών;».

Σχόλια