Ειδήσεις

Συναγερμός και καταδίωξη ενόπλων στη Θέρισο

Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκαν το απόγευμα οι αστυνομικές Αρχές στο Ηράκλειο για την καταδίωξη δύο ενόπλων.

Προηγήθηκε τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αστυνομικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αντιλήφθηκε ότι ένας μοτοσυκλετιστής ο οποίος κινήθηκε στην περιοχή της Θερίσου είχε πάνω του όπλο.

Την περιοχή έζωσαν μέσα σε χρόνο ρεκόρ δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι κατάφεραν αρχικά να εντοπίσουν το βασικό ύποπτο, ο οποίος επέβαινε σε μοτοσυκλέτα και είχε μπει στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης.

Οι αστυνομικοί της υπηρεσίας κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν γρήγορα, χωρίς να του αφήσουν κανένα περιθώριο αντίδρασης. Πάνω του κατασχέθηκε ένα όπλο.

Λίγες εκατοντάδες μέτρα παρακάτω εντοπίστηκε ένας ακόμη ύποπτος, ο οποίος κινήθηκε με αυτοκίνητο προς την αντίθετη κατεύθυνση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πάνω του βρέθηκε ένα όπλο-στυλό, το οποίο μάλιστα είχε προλάβει να κρύψει μέσα στο εσώρουχό του.

Και οι δύο ύποπτοι, ηλικίας 49 και 53 ετών, συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια Ηρακλείου, όπου ανακρίνονται προκειμένου να διευκρινιστεί τόσο ποια είναι η σχέση μεταξύ τους, όσο και αν εμπλέκονται σε έκνομες ενέργειες.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια