default-image

Τέσσερις Δήμοι στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης

Κρήτη
Τέσσερις Δήμοι στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματοδοτική ασφυξία απειλεί άμεσα 4 Δήμους της Κρήτης που από μέρα σε μέρα αδυνατούν να παρέχουν οποιαδήποτε υπηρεσία στους δημότες τους. Ο δήμαρχος Φαιστού με επιστολή του στον εισαγγελέα ζητά να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, με φόντο την απουσία ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, που έχει οδηγήσει σε αδυναμία εκτέλεσης οποιασδήποτε εργασίας η οποία συνδέεται με τα απορρίμματα και απειλεί άμεσα και την λειτουργία των παιδικών σταθμών. Τη λίστα με τους δήμους που το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει θέσει στο κόκκινο συμπληρώνουν σε επίπεδο Κρήτης οι δήμοι Γόρτυνας, Σφακίων και Γαύδου.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_4n4u0m7q/

Έτοιμος να βάλει λουκέτο εμφανίζεται ο Δήμος Φαιστού, που λόγω αδυναμίας για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό χάνει κάθε μέρα τη δυνατότητα να καλύπτει βασικές ανάγκες των δημοτών. Πρώτη απώλεια οτιδήποτε σχετίζεται με τα απορρίμματα, αφού τα χρέη στον εργολάβο από τη μια και η αδυναμία να τροφοδοτηθούν τα μηχανήματα με καύσιμα από την άλλη έχουν μετατρέψει στο μεγαλύτερο εύρος του το δήμο σε ένα άτυπο σκουπιδότοπο, με το δήμαρχο να ζητά απεγνωσμένα λύση από το υπουργείο.

Σήμα κινδύνου για τη μεταφορά των μαθητών αλλά και τη λειτουργία των παιδικών σταθμών μετά το Πάσχα έκρουσε ο δήμαρχος, που με επιστολή του προς τον εισαγγελέα μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις, όπως είπε στο υπουργείο, ζητά έστω και προσωρινή λύση πριν τεθεί όπως εξηγεί θέμα δημόσιας υγείας.

«Δεν εκτελείται η μεταφορά των απορριμμάτων στη χωματερή του Ηρακλείου, ενώ τα τελευταία αποθέματα καυσίμων έχουν τελειώσει με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να μην μπορούν τα απορριμματοφόρα να κάνουν την αποκομιδή από τους οικισμούς και τα αστικά κέντρα του δήμου. Η μεταφορά των μαθητών με το λεωφορείο του Δήμου σταματάει λόγω έλλειψης καυσίμων. Οι προμήθειες για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών τελειώνουν άμεσα, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να κλείσουμε και τους τρεις παιδικούς σταθμούς».

Το εκρηκτικό πρόβλημα με τη "χρηματοδοτική ασφυξία" απειλεί άμεσα 30 δήμους στη χώρα. Στην Κρήτη… στο κόκκινο είναι, εκτός του Δήμου Φαιστού, οι Δήμοι Γόρτυνας, Σφακίων αλλά και ο Δήμος της Γαύδου.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News