Ειδήσεις

Κίνδυνος κατάρρευσης των κοινωνικών δομών του Ηρακλείου

Σαν χάρτινος πύργος κινδυνεύουν να καταρρεύσουν κοινωνικές δομές στο πλαίσιο του δικτύου για την αντιμετώπιση της φτώχειας στο Ηράκλειο. Άστεγοι, άποροι και μακροχρόνια άνεργοι αδυνατούν σε αρκετές περιπτώσεις να καλύψουν βασικές και στοιχειώδεις ανάγκες στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, δομή η οποία δέχεται και το μεγαλύτερο χτύπημα λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης εδώ και τρεις μήνες.

Και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ ορισμένοι δεν έχουν χρήματα ούτε και για τις μετακινήσεις τους.

Τα εμπόδια συνεχίζονται και στην καταβολή του δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους, με το συντονιστή του δικτύου να κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα, αρμόδιοι κάνουν έκκληση στους πολίτες για βοήθεια, για την παροχή τροφίμων, χαρτικών και άλλων αγαθών, καθώς αρκετά έχουν ήδη εξαντληθεί, με τις ώρες να κυλούν εφιαλτικά για τους συνανθρώπους μας ακόμη και τη Μεγάλη Βδομάδα που διανύουμε.

Από Δίκτυο φτώχειας, δίκτυο ντροπής

Την ώρα που κυβερνητικά στελέχη αναφέρονται στην αντιμετώπιση της φτώχειας, άποροι στο Ηράκλειο έχουν μείνει αρκετές φορές νηστικοί, ενώ, σε ό,τι αφορά τις συνθήκες υγιεινής, εκεί τα πράγματα είναι τραγικά.

Κι όμως πρόκειται για συμπολίτες μας που έχουν ενταχθεί σε κοινωνικές δομές του Δικτύου για την αντιμετώπιση της φτώχειας στο Δήμο Ηρακλείου.

Το πλήγμα είναι μεγάλο στο Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων στο οποίο εξυπηρετούνται 302 άτομα και 75 άστεγοι. Οι ελλείψεις πολλές, όπως τρόφιμα, ροφήματα, είδη προσωπικής υγιεινής και όχι μόνο.

Τορπίλη στη λειτουργία των κοινωνικών δομών αποτελεί η μη καταβολή - εδώ και τρεις μήνες- κονδυλίων από το αρμόδιο υπουργείο, με το συντονιστή του δικτύου να βρίσκεται σε αδιέξοδο και να κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για τη μη καταβολή του δώρου Πάσχα στους 33 απλήρωτους εργαζόμενους.

Συνέπεια άποροι, άστεγοι, μακροχρόνια άνεργοι αλλά και 33 απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Δίκτυο για την αντιμετώπιση της φτώχειας στο Δήμο Ηρακλείου να βυθίζονται στην απελπισία.

Από την άλλη, εφημέριος της ενορίας αναφέρει ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του φαγητού.

Για τεχνικούς, όπως επικαλείται, λόγους το υπουργείο δεν έχει καταβάλει εδώ και 3 μήνες ποσό ύψους 300.000 ευρώ για την ομαλή λειτουργία των δομών οι οποίες κινδυνεύουν με κατάρρευση… Όμως, από την άλλη, άλλο υπουργείο κρίνει αναγκαία τη δαπάνη ανακατασκευής πολεμικών αεροπλάνων ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων!

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια