default-image

Υπερψηφίστηκε η "Έξυπνη Εξειδίκευση" στο Περιφερειακό

Κρήτη
Υπερψηφίστηκε η "Έξυπνη Εξειδίκευση" στο Περιφερειακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δημιουργία ενός νέου σχεδίου για μια Κρήτη που θα την αποδεσμεύσει από τα φαινόμενα της οικονομικής κρίσης υπερψηφίστηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο σχεδιασμός, που σήμερα υπερψηφίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στην ανάπτυξη του νησιού σε πολλούς τομείς, όπως ο τουρισμός, το αγροτοδιατροφικό και το περιβάλλον, ενώ προτάθηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο Αντίπα Σηφάκη και έχει την ονομασία "Έξυπνη Εξειδίκευση". Την ίδια ώρα, στο σημερινό συμβούλιο συζητήθηκε η κατάρτιση του σχεδίου δράσης για το 2015, με τους αντιπεριφερειάρχες να επικεντρώνονται στην έλλειψη χρημάτων στις κατά τόπους περιφέρεις και με τον Σταύρο Αρναουτάκη να ισχυρίζεται πως έστω και οριακά οι ανάγκες του νησιού θα καλυφθούν.

Η "Έξυπνη Εξειδίκευση"

Το νέο σχέδιο της Περιφέρειας Κρήτης που αναμένεται να αναπτερώσει τις ελπίδες των Κρητικών, σε τομείς όπως ο τουρισμός, το αγροτοδιατροφικό, η εκπαίδευση αλλά και το περιβάλλον, ονομάζεται "Έξυπνη Εξειδίκευση". Ο εν λόγω σχεδιασμός θα πλαισιωθεί από ερευνητικές προσπάθειες επιστημόνων και ειδικών, όπως επισήμανε ο περιφερειακός σύμβουλος Αντίπας Σηφάκης, που εισηγήθηκε το θέμα.

Και μπορεί μέσω ΕΣΠΑ και άλλων οικονομικών πόρων να βρεθούν τα ποσά για υλοποίηση της ελπιδοφόρας έξυπνης εξειδίκευσης, ωστόσο σύμφωνα και με τους αντιπεριφερειάρχες τα ταμεία σε κάθε περιφερειακή ενότητα στερεύουν. Καθησυχαστικός όμως ως προς την κάλυψη των αναγκών φάνηκε ο περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως, λίγο πριν την έναρξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, μέλη και παρατάξεις συνεχάρησαν τον Ζαχαρία Κεφαλογιάννη για την τοποθέτησή του ως επικεφαλής στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, καθώς εξελέγη με εσωτερικές διαδικασίες μετά την αποχώρηση του Σεραφείμ Τσόκα.

Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News