Ειδήσεις

Τέρμα τα hashtags στο Facebook

Η Tint, μια υπηρεσία διαχείρισης φίλων στα κοινωνικά δίκτυα, γνωστοποίησε με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους χρήστες της, ότι το κοινωνικό δίκτυο Facebook έχει προγραμματίσει το τέλος του hashtag API, που επιτρέπει την πρόσβαση στα δεδομένα hashtag, στις 30 Απριλίου.

Eκπρόσωπος του Faceboοk δήλωσε: «Πραγματοποιήσαμε αυτή την αλλαγή, επειδή ακούσαμε από τα μέλη μας ότι θέλουν περισσότερο έλεγχο επί των πληροφοριών που μοιράζονται με τις εφαρμογές. Το Post Search API επιτρέπει σε εφαρμογές να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες δημοσιεύσεις μελών. Έτσι σταματάμε αυτό το API για να δώσουμε στα μέλη μας περισσότερο έλεγχο στο πώς οι πληροφορίες τους χρησιμοποιούνται από τις εφαρμογές».

Η Tint δήλωσε ότι το εν λόγω API άρχισε να επιστρέφει σφάλματα από χθες και ότι το Facebook έχει επιβεβαιώσει ότι δεν θα υποστηρίζει πλέον το API που χρησιμοποιείται για τα hashtags. Έτσι οι υπηρεσίες που χρησιμοποιούν το χαρακτηριστικό δεν θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα hashtag και στα στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με το TNW.

Εκτιμάται ότι, στο πλαίσιο της επέκτασης των υπηρεσιών του, πιθανόν επί πληρωμή, το Facebook θα λανσάρει ένα ξεχωριστό εργαλείο για τη διαχείριση των πληροφοριών από τα hashtag.

Σχόλια