Ειδήσεις

Αρμουτάκης σε εισαγγελέα για ζητήματα λειτουργίας του Δήμου

«Γραφειοκρατικά κωλύματα και ασάφειες στη νομοθεσία της Οικονομικής διαχείρισης των ΟΤΑ Α' βαθμού (Δήμων) τα οποία εμποδίζουν μέχρι σήμερα να έχουμε την έγκριση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015», αναφέρει σε επιστολή του, την οποία απέστειλε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, ο δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης.                                                                               

Η επιστολή με τίτλο "Κατεπείγουσες ανάγκες σε βασικά ζητήματα λειτουργίας του Δ. Φαιστού", αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμη κ. εισαγγελέα,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τα κατεπείγοντα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει ο Δ. Φαιστού και τον εμποδίζουν να ανταπεξέλθει στις βασικές υποχρεώσεις έναντι των Δημοτών-κατοίκων τις περιοχής με σοβαρές συνέπειες σε τομείς της καθημερινότητας τους.

Γραφειοκρατικά κωλύματα και ασάφειες στη νομοθεσία της Οικονομικής διαχείρισης των ΟΤΑ Α' βαθμού (Δήμων) μας εμποδίζουν μέχρι σήμερα 03-04-2015 να έχουμε την έγκριση του προϋπολογισμού οικ. Έτους 2015.

Έτσι αν και το Δ.Σ. ομόφωνα έχει δύο φορές ψηφίσει τον προϋπολογισμό, τελικά η έγκριση του από την αρμόδια Αρχή (Αποκ. Διοικ. Κρήτης) δεν μας έχει δοθεί.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί τόσο εγγράφως όσο και σε κατ' ιδίαν επίσκεψη ο αρμόδιος υπουργός, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει δοθεί λύση.

Επειδή το ζήτημα είναι σοβαρό και ελλοχεύουν κίνδυνοι για βασικούς τομείς της κοινωνικής -οικονομικής ζωής στην περιοχή όπως διασφάλιση Δημόσιας υγείας δεν εκτελείται η μεταφορά των απορριμμάτων στην χωματερή του Ηρακλείου, από τους τρείς σταθμούς μεταφόρτωσης του Δήμου (Ζαρού-Μοιρών και Τυμπακίου) επίσης τα τελευταία αποθέματα καυσίμων έχουν τελειώσει με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να μην μπορούν τα απορριμματοφόρα να κάνουν την αποκομιδή από τους οικισμούς και τα αστικά κέντρα του Δήμου. Η μεταφορά των μαθητών με το λεωφορείο του Δήμου  σταματάει λόγω έλλειψης καυσίμων.

Τα μηχανήματα έργων έχουν σταματήσει κάθε λειτουργία τους από έλλειψη καυσίμων ενώ όπως γνωρίζετε αυτή την περίοδο λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Δήμου είναι εντελώς κατεστραμμένο. Οι προμήθειες για την λειτουργία των παιδικών σταθμών τελειώνουν άμεσα αν δεν έχουν τελειώσει και σήμερα, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να κλείσουμε και τους τρείς Παιδικούς σταθμούς.

Για να μην πλατειάζουμε αντιλαμβάνεστε ότι το φάσμα των προβλημάτων είναι τεράστιο και αδυνατούμε να δώσουμε λύσεις.

Για όλους τους παραπάνω σοβαρούς λόγους, ζητούμε την συνδρομή της εισαγγελίας ενώπιον των αρμοδίων Αρχών ώστε άμεσα να δοθεί προσωρινή ή οριστική λύση για το έτος 2015,προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία των βασικών δραστηριοτήτων και θεσμικών αρμοδιοτήτων του Δήμου.

Σχόλια