Ειδήσεις

Συνάντηση με αφορμή τα προβλήματα του αεροδρομίου

Με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο Ηρακλείου, την προετοιμασία για την τουριστική σεζόν, καθώς και τις αυξημένες ανάγκες, πραγματοποίησε χθες συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Αεροναυτιλίας Αερολιμένα "Ν. Καζαντάκης" και τον πρόεδρο κ. Μανώλη Μανωλάκη, μετά από αίτημα του Συλλόγου, ο τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων - βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Μεταξύ άλλων το Δ.Σ. του Συλλόγου αναφέρθηκε στην επικείμενη πλήρωση 32 κενών οργανικών θέσεων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και πιο συγκεκριμένα στην αναγκαία κατανομή με βάση τις πραγματικές ανάγκες τις κάθε μονάδας, και στην αναγκαιότητα να οι τοποθετήσεις να γίνουν με βάση τα τοπικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν στις θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών οι οποίες πρέπει να αυξηθούν τουλάχιστον κατά 6 θέσεις, στην ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης, την ανάγκη για εγκατάσταση κεντρικού συστήματος ελέγχου αποσκευών (BHS) στην ροή των ιμάντων αποσκευών, αλλά και την κατασκευή κτιρίου μόνιμης ή έστω πρόχειρης κατασκευής εμβαδού τουλάχιστον 10,000Μ2.  

Ο κ. Λ.  Αυγενάκης είχε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με το διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Δημήτρη Κούκη και τον υποδιοικητή κ. Βασίλη Αλευρά, τους οποίους ενημέρωσε για τα προβλήματα του αεροδρομίου, ενώ δεσμεύτηκαν για στενή συνεργασία προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του αερολιμένα Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης".

Σχόλια