default-image

Να κατοχυρωθεί με νόμο η κυριακάτικη αργία

Κρήτη
Να κατοχυρωθεί με νόμο η κυριακάτικη αργία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Όχι" στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και "ναι" στην νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, λένε οι εργαζόμενοι που μετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις που οργανώνονται και στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας συλλόγων και σωματείων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες.

Η κινητοποίηση στο Ηράκλειο ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 με συγκέντρωση στην Δικαιοσύνης, ενώ οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις προχώρησαν σε αποκλεισμό των καταστημάτων που λειτουργούσαν και τα οποία ήταν κυρίως παραρτήματα πολυεθνικών.

Σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά του Ηρακλείου, τα εμπορικά καταστήματα που έχουν ανοίξει δεν είναι πάρα πολλά και είναι αξιοσημείωτο ότι δεν έχουν ανοίξει πολλά παραρτήματα αλυσίδων-επίσης φαίνεται να έχουν ανοίξει και κάποια σούπερ μάρκετ.   

Το παρόν στην κινητοποίηση που οργανώθηκε στο Ηράκλειο έδωσε και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.

Απόφαση για την απεργία σήμερα έχουν πάρει περισσότερα από 45 επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία. Με συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, Γενικών Συνελεύσεων, συσκέψεις προετοιμασίας και οργάνωσης της απεργίας, με δεκάδες περιοδείες, εξορμήσεις, σε όλη την Ελλάδα, συζήτηση με τους εργαζόμενους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, την απλήρωτη δουλειά που συνεχίζεται, τις απολύσεις, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν στα δικά τους χέρια την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, να επιβάλουν τη με νόμο κατοχύρωσή της από την κυβέρνηση.

Τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Χαλκίδας, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Λάρισας, Χανίων, Αγρινίου, Καλαμάτας, Αχαΐας, Ξάνθης και Λαμίας, και τα Επιχειρησιακά Σωματεία "LIDL" Ν. Αττικής, "Πράκτικερ Ελλάς" και "Αρβανιτίδη" με κοινή ανακοίνωσή τους καλούν και τα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου να πάρουν αποφάσεις για απεργία στις 5 Απρίλη, να οργανώσουν περιοδείες, εξορμήσεις, να συζητήσουν με τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, δεν μπορεί να περιμένουν "σωτήρες", γιατί δεν υπάρχουν. Να πάρουν οι εργαζόμενοι στα δικά τους χέρια την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, να επιβάλουν την κατοχύρωσή της με νόμο από την κυβέρνηση.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News