Ειδήσεις

Οπλισμένοι"αστακοί" κουκουλοφόροι χτύπησαν και... έφυγαν

Σε πλήρη εξέλιξη το ανθρωποκυνηγητό τις αστυνομίας για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών (αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων)οι οποίοι με την απειλή όπλων αφαίρεσαν κοσμήματα μεγάλης αξίας από κοσμηματοπωλείο σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η λεία των ενόπλων ξεπερνά σε αξία τις 100.000 ευρώ, οι οποίοι λίγο μετά τις 9 χθες το βράδυ εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο στα Μάλια, τρομοκρατώντας όχι μόνο τους ιδιοκτήτες του, αλλά και τους ιδιοκτήτες των γειτονικών καταστημάτων.

Οι οπλισμένοι σαν αστακοί κουκουλοφόροι πήγαν στην... πηγή, ήπιαν νερό και "φορτωμένοι" κατάφεραν να διαφύγουν, έχοντας μάλιστα το χρόνο να βάλουν, ελάχιστα λεπτά αργότερα, φωτιά στο κλεμμένο αγροτικό που επιστράτευσαν για το παράνομο εγχείρημά τους και το οποίο εγκατέλειψαν κοντά στη διασταύρωση του Μοχού. Είναι ίσως η πρώτη φορά που μέσα σε ελάχιστα λεπτά εντοπίζεται εγκαταλελειμμένο όχημα των δραστών.

Εξάλλου, «ο τρόπος που ενήργησαν, το "χτύπημα" και ο τρόπος που είχαν σχεδιάσει τη διαφυγή τους δείχνει ότι επρόκειτο για καλά διαβασμένους, αναφορικά με το στόχο που είχαν επιλέξει να χτυπήσουν, την ώρα και την οδό διαφυγής», όπως ανέφεραν αστυνομικοί. Ισχυρότατες δυνάμεις της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. τόσο από το Αστυνομικό Τμήμα της Χερσονήσου όσο και από το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν ελάχιστα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ.

Τρεις ένοπλοι, ο ένας πιο ψηλός, άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατώντας καλάσνικοφ, αιφνιδίασαν την ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο ένας από αυτούς παρέμεινε στην πόρτα του καταστήματος και κρατούσε τσίλιες. Οι άλλοι δύο της παρέας, υπό την απειλή των όπλων, ανάγκασαν τη γυναίκα να μείνει ακίνητη. Όσο παρέμενε ακίνητη, έντρομη και σοκαρισμένη, οι δύο δράστες άρπαζαν ό,τι υπήρχε στις προθήκες του καταστήματος, ενώ νωρίτερα, που τη στόχευαν με τα όπλα, την είχαν αναγκάσει να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Οι κινήσεις τους δείχνουν πως γνώριζαν πού ήταν το κλειδί του χρηματοκιβωτίου, ενώ μιλούσαν Ελληνικά και σπαστά Ελληνικά.

Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα, ενώ ο τρόμος που σκόρπισαν δεν περιγράφεται. Αρκεί να αναφέρουμε πως υπάλληλος παρακείμενου καταστήματος, στη θέα των καλάζνικοφ, κλειδώθηκε μέσα στην αποθήκη του.

Το αυτοκίνητο

Κατά την αποχώρησή τους χρησιμοποίησαν ένα κόκκινου χρώματος αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψαν πάνω από την εθνική και συγκεκριμένα στο δρόμο προς το Μοχό, κοντά στη διασταύρωση. Μάλιστα, πριν εξαφανιστούν, προφανώς με συνεργό τους, που πιθανολογείται ότι τους περίμενε, πρόλαβαν και έβαλαν φωτιά στο όχημα, προκειμένου να καλυφθούν τυχόν ίχνη τους. Κατά τις έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε πως το όχημα είχε κλαπεί την προηγούμενη ημέρα από το χωριό Αστυράκι.

Η λεία τους ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, ανέφεραν οι πληροφορίες, σε κοσμήματα και ρολόγια, τα οποία έριχναν μέσα σε τσουβάλια που κρατούσαν.

Μαρτυρίες

Άνδρες της Σήμανσης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου βρέθηκαν στο κοσμηματοπωλείο, το οποίο δε διαθέτει κάμερα ασφαλείας! Από την πρώτη στιγμή της ένοπλης ληστείας οι αστυνομικοί, με ιδιαίτερη προσοχή, άρχισαν να συλλέγουν στοιχεία από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, αλλά και από κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν τριγύρω και στη διαδρομή που έκαναν οι δράστες μέχρι να εγκαταλείψουν το όχημα. Σε ποια τελικά κατεύθυνση διέφυγαν δεν έχει γίνει γνωστό. Γι' αυτό συναγερμός σήμανε την ίδια και σε Ρέθυμνο και Λασίθι για την ανάπτυξη κλιμακίων της αστυνομίας σε επίκαιρα σημεία, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τη διαφυγή των ενόπλων σε άλλους νομούς.

Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια