Ειδήσεις

Μεγάλη η συμμετοχή στις "Ημέρες Καριέρας"

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που σημειώθηκε για τις "Ημέρες Καριέρας", την ανοικτή ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού που πραγματοποίησαν τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου το απόγευμα του Σαββάτου.

Μαθητές με τους γονείς τους κατέκλυσαν την αίθουσα του Atlantis για να παρακολουθήσουν τους ομιλητές της ημερίδας, οι οποίοι παρουσίασαν όλα τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους αλλά και τις επαγγελματικές τους προοπτικές, ενώ πρότειναν τεκμηριωμένα σωστές επιλογές σπουδών και επαγγέλματος. Επίσης στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν όλες οι αλλαγές που αφορούν το Νέο Λύκειο καθώς και το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ δόθηκαν συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου στους τελειόφοιτους.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με επιτυχημένους Ηρακλειώτες επαγγελματίες από διάφορους χώρους, προκειμένου να πάρουν οι ίδιοι πληροφορίες για τις συνθήκες των επαγγελμάτων τους και τις προοπτικές τους.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας δόθηκε επίσης η ευκαιρία σε όσους από τους μαθητές της Α' και της Β' Λυκείου επιθυμούσαν να περάσουν δωρεάν το test επαγγελματικού προσανατολισμού εταιρείας συμβούλων σταδιοδρομίας Orientum, το "Horizon".

Εισηγητής στην ημερίδα ήταν ο κατεξοχήν αρμόδιος σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, σπουδών και αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, ο οικονομολόγος-σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Μ.Sc.) κ. Σπύρος Μιχαλούλης, ο οποίος είναι μέλος της Δ/νσης της εταιρείας συμβούλων σταδιοδρομίας Οrientum,

Σχόλια