default-image

Πώς έχασε η Κρήτη το Κέντρο θεραπείας καρκίνου με πρωτόνια

Κρήτη
Πώς έχασε η Κρήτη το Κέντρο θεραπείας καρκίνου με πρωτόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέχεια των αποκαλύψεων στο CERN και στα πλαίσια του προγράμματος CERN HERMES όπως ανέδειξε η μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα της "ΚΡΗΤΗ TV" και της εκπομπής "Αντιθέσεις" με τον Γιώργο Σαχίνη.

Στα πλαίσια της εκπομπής, αίσθηση προκάλεσαν οι νέες αποκαλύψεις γύρω από τη μέθοδο θεραπείας καρκίνου με πρωτόνια. Ένα κέντρο που οραματίστηκε, σχεδίασε και ανέπτυξε Ελληνίδα επιστήμονας με πρότυπο εφαρμογής την Κρήτη, και για το οποίο η Περιφέρεια Κρήτης γνωμοδότησε θετικά, τελικά προχωρά στη Λάρισα, όπως αποκάλυψε ο υπεύθυνος του τμήματος Ιατρικών Εφαρμογών και Καινοτομίας στο CERN.

Ο κορυφαίος επιστήμονας Steve Myers είπε στην εκπομπή ότι η Περιφέρεια Κρήτης ήταν η μόνη που διέθετε τις απαιτούμενες εγκρίσεις για τη μέθοδο θεραπείας καρκίνου με πρωτόνια, όμως το έργο προχωρά στη Λάρισα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το εκεί Πανεπιστήμιο.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που επιστήμονες και ειδικοί του προγράμματος CERN δήλωναν ότι η Κρήτη ήταν η καταλληλότερη Περιφέρεια για "τρέξει" το πρόγραμμα καθώς υπάρχουν οι ανάλογες εγκρίσεις.

Ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Αλέξης Κοκολάκης ήταν το πρόσωπο που είχε καταθέσει όλο το πακέτο της σχετικής πρότασης με τη συνδρομή της Ελληνίδας ερευνήτριας στο CERN Λίνας Δημοβασίλη.

Ο κ. Κοκολάκης διεκδίκησε προσωπικά και πέτυχε με τις εγκρίσεις και τις υπογραφές Ελλάδας και CERN την ισχύ του προγράμματος.

Παρ' όλα αυτά, η Κρήτη βρέθηκε εκτός προγράμματος.

Γνωρίζοντας τις δυνατότητες και τις υποδομές της Κρήτης, ο κορυφαίος επιστήμονας δηλώνει ότι θα επαναφέρει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Cern.

«Η Περιφέρεια Κρήτης διεκδίκησε τη σκοπιμότητα του πρωτοποριακού αυτού έργου, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, όμως η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι οδήγησαν το έργο στη Θεσσαλία, με άλλο χαρακτήρα, όχι ως αμιγώς δημόσιο έργο που εμείς διεκδικήσαμε», απαντά από την πλευρά του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News