default-image

Ποινικές διώξεις σε δύο στελέχη της Γαλακτοκομικής Σχολής

Κρήτη
Ποινικές διώξεις σε δύο στελέχη της Γαλακτοκομικής Σχολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διώξεις για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων σε βάρος δύο στελεχών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, αλλά και κατ' αγνώστων, με βάση όσα αναφέρονται στο πόρισμα του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, που περιλαμβάνει καταγγελίες για περιστατικά bullying σε βάρος του άτυχου Ρεθυμνιώτη φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι διώξεις που αφορούν στην παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση ασκήθηκαν σε βάρος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και της υπεύθυνης εστίας, ενώ η προανάκριση έχει ανατεθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία ξεκίνησε ήδη να λαμβάνει καταθέσεις, σύμφωνα με το epiruspost.gr.

Για τις διώξεις έχει σταλεί από την Εισαγγελία ενημερωτικό έγγραφο τόσο στη διοίκηση του Οργανισμού, όσο βεβαίως και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι στις αρχές της εβδομάδας κατέθεσαν συμπληρωματικά για περισσότερες διευκρινίσεις στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου τόσο η μητέρα του Βαγγέλη, Μαρία Γιακουμάκη, όσο και ο θείος του Γιώργος Βιδιαδάκης, χωρίς ωστόσο να πουν κάτι νεότερο από αυτά που είχαν πει στο πλαίσιο της πρώτης κατάθεσης.

Η κ. Γιακουμάκη επανέλαβε ότι ο Βαγγέλης δεν της είχε αναφέρει κάτι σοβαρό ή κάτι που να της είχε προκαλέσει ανησυχία, ενώ όπως είπε όταν τον ρωτούσε για τα συγκεκριμένα περιστατικά εκείνος της έλεγε «κάνουμε πλάκα».

Να σημειωθεί ότι η δικογραφία που αφορά στο πόρισμα που συνέταξε τριμελής επιτροπή του ΕΛΓΟ-Δήμητρα και περιείχε αναφορές για περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι διαφορετική από εκείνη που αφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε ο Βαγγέλης τέλος στη ζωή του.

Παράλληλα, αναμένεται και το πόρισμα του ιατροδικαστή Θόδωρου Βουγιουκλάκη, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, μετά και τη λήψη όλων των αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, καθώς και από τις αναλύσεις υλικού που βρέθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε ο 20χρονος Βαγγέλης.

Στο μεταξύ το group των διαδικτυακών φίλων του Βαγγέλη Γιακουμάκη που διαχειρίζεται τη σελίδα "Στη μνήμη του Βαγγέλη" μαζεύει υπογραφές και like προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στο υπουργείο Δικαιοσύνης για αυστηροποίηση των ποινών για το bullying και την παιδοφιλία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News