Ειδήσεις

Συνάντηση για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του αεροδρομίου

Τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου συνάντησαν τα στελέχη της ΝΟΔΕ για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του "Ν. Καζαντζάκης" ενόψει θερινής περιόδου. Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και αφορούσε κατά κύριο λόγο τη λειτουργία των υποδομών, την ασφάλεια και τη σωστή διαχείριση της τουριστικής κίνησης του δεύτερου σε κίνηση στην Ελλάδα αερολιμένα, του "Ν. Καζαντζάκης", ενόψει της φετινής θερινής περιόδου κατά την οποία αναμένεται το αεροδρόμιο να εξυπηρετήσει περισσότερους από 6,2 εκατ. επιβάτες.

Ο κ. Πλιάκας εξήγησε στην αντιπροσωπεία της ΝΟΔΕ όλο το φάσμα των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την προετοιμασία του αεροδρομίου λόγω της συνεχόμενα αυξημένης φετινής τουριστικής κίνησης, αναφέροντας πιθανές λύσεις.

Τα στελέχη της Ν.Δ., από την πλευρά τους, δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν στους βουλευτές και στα κεντρικά όργανα του κόμματος την πλήρη εικόνα που αποκόμισαν από την επίσκεψή τους στον αερολιμενάρχη προκειμένου εκείνοι με τη σειρά τους να παρέμβουν στη Βουλή, ζητώντας άμεση οικονομική επιχορήγηση έτσι ώστε τα όποια θέματα να αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την οικονομική ενίσχυση για τη σωστή λειτουργία του αεροδρομίου, καθώς και θέματα που αφορούν την ασφάλεια αλλά και την ενίσχυση δομών υγείας όπως απαιτείται να διαθέτει ένας από τους μεγαλύτερους σε τουριστική κίνηση αερολιμένας της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα  ο κ. Πλιάκας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου αποτελούμενη από τους Κων/νο Ζεκεντέ, οεριφερειάρχη Κρήτης της Ν.Δ., Νίκο Αντωνακάκη, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Ν.Δ. και υπ. Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Γιάννη Βαρδαβά, υπ. Τομεάρχη Οικονομικού της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, και Γιώργο Βουρεξάκη, μέλος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η ΝΟΔΕ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, ζητήθηκε η ενίσχυση του αριθμού των αστυνομικών υπαλλήλων, θέμα για το οποίο ο κ. Καραμαλάκης επιβεβαίωσε ότι έχει ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, ζητώντας τη διάθεση 60 αστυνομικών πλέον των 30 που υπηρετούν σήμερα στο "Ν. Καζαντζάκης" και οι οποίοι θα διατίθενται σταδιακά και σύμφωνα με την αύξηση της τουριστικής περιόδου.

Για το θέμα της ενίσχυσης του ιατρείου που στεγάζεται μέσα στο χώρο του ΚΑΗΚ, με έναν ακόμη γιατρό και έναν νοσηλευτή, όπως επίσης και για τη μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ μέσα στους χώρους του αεροδρομίου, υπήρξε επικοινωνία με το διοικητή του ΠΑΓΝΗ- Βενιζελείου, κ. Νίκο Χαριτάκη, από τον οποίο υπήρξε η διαβεβαίωση ότι το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στο οποίο υπάγεται το ιατρείο στο ΚΑΗΚ, και αφού συμφωνήσει η ΔΥΠΕ Κρήτης, θα διαθέσει το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεδομένου ότι με την αυξημένη τουριστική κίνηση αυξάνονται και τα ιατρικά περιστατικά που χρήζουν βοήθειας και ο μοναδικός γιατρός της υπηρεσίας δεν μπορεί να αντεπεξέλθει μόνος του στην κάλυψη των αναγκών, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Τέλος η ΝΟΔΕ Ηρακλείου δεσμεύτηκε ότι η Ν.Δ. θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να μην ακυρωθεί ο σχεδιασμός που είχε προγραμματιστεί για την αναβάθμιση της λειτουργίας του αεροδρομίου "Ν. Καζαντζάκης" από την προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς επίσης και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία του νέου διεθνές αερολιμένα στο Καστέλι.

Σχόλια