Ειδήσεις

Εκδήλωση Δήμου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων

Σειρά εκδηλώσεων με τη συμμετοχή και φιλοζωικών σωματείων διοργανώνει σήμερα Σάββατο 4 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ο Δήμος Ηρακλείου, στην πλατεία του Αγίου Τίτου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, σε συνεργασία με το Παράρτημα Κρήτης του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού ιδιαίτερα των μικρών ηλικιών. Τετράποδοι φίλοι από το ενδιαίτημα ζώων συντροφιάς (κυνοκομείο) θα δοθούν για υιοθεσία για κάθε ενδιαφερόμενο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

- Χαιρετισμοί εκπροσώπων, της Περιφέρειας Κρήτης, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πενταμελούς Επιτροπής για το ενδιαίτημα ζώων συντροφιάς του Δήμου Ηρακλείου και ακόμη από τον πρόεδρο του Παραρτήματος Κρήτης του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου κ. Γιώργο Πιπεράκη, και τον προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Ζαχαρία Σωμαρά.

- Χορωδία του 58ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου (συνοδεύει ο Ν. Αντωνάκης).

- Συναυλία με ελληνικό και ξένο ροκ από μαθητές του 1ου Γ.Ε.Λ. Ηρακλείου.

- Συναυλία κρητικής μουσικής από τους νεαρούς Μιχάλη Φωτάκη και Κώστα Καλυβιανάκη.

- Χορευτική επίδειξη από μαθήτριες του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου.

- Χορευτική επίδειξη από τη σχολή χορού fred.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου θα διδάσκουν ζωγραφική στους μικρούς φίλους, ενώ τη διασκέδαση των τελευταίων θα αναλάβει ο Γιώργος Τσιχλάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σκυλιά που θα δοθούν προς υιοθεσία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από το ενδιαίτημα του Δήμου είναι εμβολιασμένα, στειρωμένα και ηλεκτρονικά σημασμένα (microchip), ενώ ο Κτηνιατρικός Σύλλογος αναλαμβάνει και το κόστος του παράβολου για την καταχώριση.

Με αφορμή την εκδήλωση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Ινιωτάκης δήλωσε ότι «με τη συνδρομή όλων μπορούμε να τα καταφέρουμε το Ηράκλειο να δείξει το καλό του πρόσωπο, εκείνο της φιλοζωίας και της ανοχής, το πρόσωπο της συνύπαρξης και της αλληλεγγύης προς όλους τους φίλους μας ανθρώπους και σκυλιά. Όλοι μαζί σίγουρα μπορούμε και θα το κάνουμε πράξη».

Σχόλια